Градска организација Српског покрета Двери у Крагујевцу поводом недостојне организације Великог школског часа у спомен парку Шумарице издала је саопштење које Вам преносимо у целости.

     Поштовање суграђани, налазимо се испред Скупштине општине града Крагујевца како бисмо симболично на дан највећег страдања Крагујевчана у историји, почињеног од стране окупационих снага нацистичке Немачке, поставили одређена питања локалној самоуправи.

     Наиме, пре свега нејасно је и крајње симптоматично како је могуће да је обележавање овог страдања прошло без присуства највишег државног врха републике Србије. Под изговором пандемије Корона вируса, док се истовремено организују страначке журке Српске напредне странке уочи дванестогодишњице њеног оснивања као и фестивал промоције такозване косовске културе – „Мирдита, добар дан“, на хиљаде невино страдалих остало је ускраћено достојанственог помена њихове жртве.

     Имајући у виду све наведено, остаје нејасно да ли је пандемија Корона вируса стварни разлог овако скромно организованог и технички катастрофално испраћеног помена или је по среди нешто сасвим друго.

     Јасно је да се крагујевачка локална власт налази у позицији која не дозвољава ни најмањи вид самосталности у одлучивању што због кадрова који за то нису кадри што због дуговања у којима се наш град налази. А када смо код дуговања, очито је да ће локални властодршци, који након бојкота избора од стране опозиције фактички представљају ненародну власт, морати да се додатно задуже, претпостављамо код оних који су у злочину о коме смо говорили на самом почетку излагања учествовали, како би исплатили пенале у висини од 200.000 евра Европској банци за обнову и развој због нереализованог кредита, до чега је наравно дошло захваљујући бахатом и недомаћинском односу крагујевачких напредњака према граду који тренутно воде. Доказ за то је да ће Крагујевчани уместо да посредно финансирају сређивање неке школе или вртића или да адекватно помогну социјално угрожене групације и појединце фактички финансирати нечије пропусте настале немаром и бахатошћу. Зато је нас из Српског покрета Двери овде данас довела управо бојазан да су интерес и незамерање нашим „западним партнерима“, како то председник Вучић често истиче, стварни разлог овако скромног обележавања Великог школског часа а не Корона о којој се толико говори.
     Такође, ми из крагујевачке градске организације Српског покрета Двери овом приликом захтевамо од локалне власти и других надлежних институција да саопште грађанима ко је одговоран за наведене пропусте и да онима који су овако срамно обележили 21. октобар убудуће укину сваку могућност утицаја на организацију манифестација од значаја за колективну свест а да оне који су задужили овај град адекватно и у складу са законом процесуирају.
 
Омладина Српског покрета ДВЕРИ Крагујевац