Српски Покрет Двери - Лого
Search

Градска организација Двери из Лознице данас је предала Еколошко писмо Српског покрета Двери градској управи у Лозници и тим путем указали на еколошке проблеме у нашем граду, као и на еколошку катастрофу која нам прети отварањем рудника јадарита. Искористили смо прилику да на конференцији за медије јавно поставимо неколико питања градоначелнику Видоју Петровићу, а везано за политички прогон неистомишљеника.

Еколошко писмо Српског покрета Двери градској власти у Лозници преносимо у целости:

Питања о заштити животне средине у Лозници

У складу са новим Прогласом Српског покрета Двери „Промена система – сигурност за све”, који се посебно бави зеленим патриотизмом и мапирањем свих проблема у области заштите животне средине, обраћамо се челницима ГУ Лозница, на челу са градоначелником Видојем Петровићем са следећим питањима :

1. Када ће се челници ГУ узети у обзир велики отпор и одлуку становника, да се сви до сад нелегитимни али ипак усвојени Просторни планови за пројекат „Јадар“ пониште?

2. Када и како ће се надокнадити штета настала услед истражних бушотина компаније “Рио Сава експлорејшн”, а у оквиру пројекта „Јадар“?

3. Када ће се и како санирати јаловиште у Зајачи и када ће престати изливање јаловине у Зајачи у реку Штиру које се сваки дан излива брзином од 50l/min, а која тече кроз сам центар града пре него што се улије у Дрину?

4. Када ће се из просторија некадашње фабрике „Вискоза“ уклонити сав преостали CS2 гас као и остали токсични и по здравље и природу опасни елементи?

5. Када ће град Лозница са својим предграђима добити мерач загађености ваздуха?

6. Када ће се направити катастар загађивача у општини Лозница и када ће се еколошка такса плаћати у односу на величину загађивача, а не свима подједнако иако сви не загађујемо ни приближно подједнако животну средину?

7. Када ће се уклонити бројне дивље депоније од којих се многе налазе на самој обали реке Дрине?

8. Тражимо увид у поступање са отпадним водама фабрикa „Минт“ и “Адиент”

9. Тражимо на увид план ископавања шљунка и другог речног материјала.

[ngg src=“galleries“ ids=“357″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Целу конференцију за медије можете погледати овде: 

 

 

ГрО Двери Лозница

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: