Увођењем ковид пропусница, Медицински факултет у Београду је почео са дискриминацијом студената на основу тога да ли су вакцинисани или не.

       Српски покрет Двери подсећа јавност да се залаже за добровољну вакцинацију, односно за то да грађани сами одлуче хоће ли се вакцинисати или не. С обзиром да у Србији не постоји обавезна вакцинација и да држава није донела одлуку о ковид пропусницама, то свакако не може да учини ни Медицински факултет јер нема законских основа за тако нешто. Поред тога, оваквом одлуком, ова изузетно важна образовна установа је дискриминисала студенте на основу вакцинације, али и створила додатни трошак студентима који нису вакцинисани, захтевајући негативан антигенски или ПЦР тест не старији од 72 сата за присуство настави.

У држави у којој власт свакодневно крши Устав и законе, више није изненађење када било ко то учини. Међутим, никоме, а понајмање једној високошколској установи, то не може бити изговор да учини исто. Из тог разлога, захтевамо од Медицинског факултета да повуче одлуку о ковид пропусницама за студенте, јер оне, поред тога што су незаконите, немају ни велико практично дејство ако се зна да и вакцинисани могу преносити корона вирус.                

 

Инфослужба Двери