Dveri: Morali smo da dođemo ispred RTS-a da bi nas objavili

Srpski pokret Dveri izražava veliko čuđenje, jer se danas upravo i desilo malo medijsko čudo. Radio televizija Srbije, objavila je u par rečenica izveštaj sa današnje konferencije za medije, koju su Dveri održale ispred RTS-a, a povodom protesta zakazanog za subotu 16. septembra. Jedino nedostaje da ćemo doći da gostujemo u Dnevniku 2 RTS-a. Saopštenje RTS-a, prenosimo u celosti:


Lider Pokreta Dveri Boško Obradović najavio je za subotu protest za koji je rekao da predstavlja „veliki početak svenarodnog otpora protiv Vučićeve vlasti“.


„U Srbiji vlada potpuni medijski mrak a bez slobode medija nema slobodnih izbora“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a.


Obradović je poručio da protest počinje ispred zgrade televizije Pink, zatim će se nastaviti ispred Vlade Srbije a završiće se ispred zgrade Radio-televizije Srbije.


Kako je rekao, demonstranti će ispred zgrade Pinka protestovati protiv korišćenja nacionalnih frekvencija u privatne i partijske svrhe i tražiće da se toj televiziji oduzme nacionalna frekvencija i da se zabrane rijaliti programi.


Istakao je da će se pokretu Dveri i Zdravoj Srbiji ispred Vlade na centralnom skupu pridružiti partneri.


„To su pre svega Udruženi sindikati Srbije Sloga na čelu sa Željkom Veselinovićem, Ratni vojni veterani, udruženje penzionisanih vojnih lica Srbije ali i oštećeni radnici u brojnim pljačkaškim privatizacijama širom Srbije“, naveo je Obradović i dodao da će tu biti i grupa građana Pirotska nova snaga i pokret Otadžbina na čelu sa Slavišom Ristićem i Markom Jakšićem.


Obradović je istakao da će se protest završiti ispred zgrade RTS-a sa jasnim sloganom – „Ovako više ne može, oslobodimo medije u Srbiji“.


Tražiće da javni servisi oslobode prostor za opoziciju i ističe da to važi sa sve televizije sa nacionalnom frekvencijom.


 


Izvor: RTS