Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na Krimu: U svim susretima insistirali smo na temi Kosmeta

U okviru 4. Međunarodnog ekonomskog foruma, koji se danas završava na Krimu, srpska delegacija susrela se sa najvišim predstavnicima ruskog državnog rukovodstva i nizom uglednih evropskih parlamentaraca.

U svim razgovorima potvrđeno je da ekonomija i biznis ne treba da budu ograničeni političkim pritiscima i sankcijama, kao i da treba naći način za prevazilaženje krize u odnosima između EU i Rusije.
Narodni poslanici Dveri, Boško Obradović i Ivan Kostić, zajedno sa Draganom Trifković, članom Organizacionog odbora 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Jalti, susreli su se sa Dimitrijem Kozakom, zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije, Olegom Belavencevim, predstavnikom Predsednika Rusije za severni Kavkaz, Georgijem Muradovim, predstavnikom Krima pri Predsedniku Rusije, Natalijom Poklonskom, deputatom ruske Dume za Krim, Anatolijem Bibilovim, predsednikom Južne Osetije, poslanicima nemačkog Bundestaga dr Robijem Šlundom i Valdemarom Hertom, Volenom Siderovim, predsednikom Atake i šefom poslaničke grupe Atake u Skupštini Bugarske, zatim Jaromirom Kohličekom, članom Evropskog parlamenta iz Češke, kao i sa Nikolasom Bejom, članom Evropskog parlamenta, kopredsednikom grupe „Evropa nacija i slobodeˮ i generalnim sekretarom Nacionalnog fronta iz Francuske.
Povodom ovih značajnih susreta i razgovora predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je sledeće: „Interes svih nas Evropljana u Evropi jeste saradnja sa Rusijom, a ne konflikt. Sukob sa Rusijom je američki, a ne evropski interes. Rusija je sastavni deo Evrope i građani EU i Rusije podjednako trpe štetu zbog nepotrebnih međusobnih sankcija.
Ovaj izuzetno uspešni i značajni Forum sabrao je preko 3000 ljudi iz 70 država sveta i mogu samo da izrazim svoje zadovoljstvo što je ovde bila i delegacija Srbije koju su predstavljali narodni poslanici Dveri. U svim susretima i razgovorima insistirali smo na temi Kosova i Metohije, a otvorene su i razne druge političke i ekonomske teme. Ono što raduje jeste da imamo istomišljenike širom Evrope koji ne žele da Evropa bude američki protektorat, već da se vrati ideji francuskog generala De Gola o Evropi nacija i slobodeˮ, zaključio je Boško Obradović.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: