Делегација Српског покрета Двери предвођена потпредседником Српског покрета Двери Милованом Јаковљевићем, чланом Председништва Стефаном Аксовићем и председником Извршног одбора Борком Пушкићем присуствовала је на обележавању Дана државности у Орашцу.

     На Сретење Господње, сада већ традиционално, делегација Двери долази у Орашац да се поклони сенима наших предака који су 1804. године покренули устанак за ослобођење Србије од Турака и стварање модерне српске државе. Делегација је најпре присуствовала Светој архијерејској литургији у Храму Вазнесења Господњег, а након тога и положила венац у Марићевића јарузи, места одакле је вожд Карађорђе са својим устаницима отпочео борбу против турских дахија.

Нажалост, у Србији ни после 216 година од почетка Првог српског устанка нема потпуне слободе. И тада је била, а и данас је српска држава одузета народу. Тада су наши преци у руке узели сабље и јатагане, а ми данас имамо обавезу да се другачијим оружјем боримо за слободу, а прво од тих оружја је бојкот избора. Двери желе слободну Србију, државу у којој ће се поштовати закони, у којој ће људи слободно мислити и неће страховати за изговорену реч и где ће грађани пристојно живети од свог рада. И на том путу ћемо истрајати!

 

 

[ngg src=“galleries“ ids=“116″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

 

Инфослужба Двери