Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri na Svetskom kongresu porodica u Moldaviji

Svetski kongres porodica, koji je počeo juče u Kišinjevu, održava se u organizaciji predsednika Moldavije, Igora Dodona, koji je na otvaranju istakao da je neophodno da se istok i zapad ujedine po pitanju porodičnih vrednosti i zaštite porodice.

Predsednik Saveta za porodicu Srpskog pokreta Dveri, Radoš Pejović, bio je jedan od govornika na Kongresu, i pri tom jedini politički predstavnik iz Srbije koji je učestvovao na Svetskom kongresu porodica.


Pejović je upoznao predstavnike Ruske Dume, parlamenta Italije, Austrije, Australije, ministarstva Amerike, predstavnika Afrike, parlamenta Moldavije, UN, kao i ostale porodične organizacije iz čitavog sveta o problemu diskriminacije koju u Srbiji doživljavaju trudnice i porodilje, kojima se novim zakonom gotovo oduzima čitava mesečna nadoknada.


„Pozivam još jednom predsednika i premijera Srbije, ministra za rad, da se urazume i hitno donesu odluku o promeni zakona, koji diskriminiše ne samo trudnice i porodilje, već i druge kategorije. Za ovaj problem sada zna, ne samo Srbija, već i čitava svet“ – zaključio je Pejović.


On je u svom govoru naglasio da su Dveri od svog ulaska u politiku 2011. godine, a i pre toga kroz Pokret za život i organizaciju porodičnih šetnji, tribina, skupova,časopisa, knjiga, insistirale na rešavanju problema bele kuge i opstanka porodice i porodičnih vrednosti. „Dveri su danas jedina parlamentarna politička organizacija u Srbiji, koja je porodicu stavila u centar svog delovanja. Za Dveri, porodična politika predstavlja skup mera koje za cilj pre svega imaju unapređenje ekonomskog položaja porodica. Porodična politika ima za cilj dovođenje interesa porodica u centar društvenih i političkih aktivnosti“ – rekao je Pejović.


Delegaciju iz Srbije u Kišinjevu čine Radoš Pejović, predsednik Saveta za porodicu Dveri, dr Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije i Marija Stajić iz udruženja „Pravoslavni roditelj“.


 

Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: