Dveri: Naprednjaci, jel valja ili ne valja ta Ataka?

Aleksandar Martinović, jedan od najnaprednjaka, ponovo je izdao sva svoja politička uverenja i stavove.

Da podsetimo građane Srbije, nedavno je Martinović je napao Dveri i predsednika Dveri, Boška Obradovića, na sednici Narodne skupštine, zamerajući Dverima što su u Narodnoj skupštini ugostili bugarsku patriotsku stranku Ataka, a njihovo stranačko glasilo Informer ih čak nazvalo fašistima.

 

Boško Obradović mu je tad odgovorio da Dveri i Ataka imaju mnogo toga zajedničkog, kao što je protivljenje Evropskoj uniji koju vodi briselska administracija, tešnja saradnja sa Rusijom, borba protiv neoliberalnog kapitalizma koji nas sve uništava i izgradnja Saveza balkanskih naroda koji će svima pomoći da očuvaju svoje nacionalne i tradicionalne vrednosti i da ponovo uspostave ekonomske suverenitete u svojim državama.

 

Martinović je osudio susret Dveri i Atake, proglašavajući i Dveri i Ataku izdajničkim strankama u svojim državama. To nije bio razloga da dobije opomenu od Maje Gojković.


Međutim, danas vidimo u Vučićevom glasniku „Informer“ promenu stavova Srpske napredne stranke: (Nije šala! Bugari traže ujedinjenje sa Srbijom!).

 

Dakle,  izjava poslanika Šopova iz Atake, koji je inače bio i gost Dveri,  govori da politika Dveri u potpunosti prati evropski trend i razvoj aktuelnih političkih dešavanja na tlu Evrope.

 

Poseta Atake Dverima dokaz je ozbiljnog političkog legitimiteta, koji Dveri imaju ne samo u Srbiji već sada i među vodećim evropskim narodima, sa kojima će Dveri nesumnjivo učestvovati u stvaranju nove Evrope, gde će svi narodi imati pravo na svoj nacionalni identitet, ekonomski suverenitet i sopstvenu državu.
 


Zato se sa razlogom pitamo, da li je Dragan J. Vučićević ambivaletna ličnost, kada u rasponu od samo dve nedelje iste ljude naziva fašistima, a sada zdušno podržava savez sa njima?

 

Očigledno da je SNS stranka bez ideologije i da se stavovi menjaju preko noći, ukoliko pronađu svoj interes u tome. Zato im ne treba verovati, jer kako su sada promenili mišljenje o Ataki, tako će ga promeniti ponovo za bilo šta drugo.

 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri