Иако је Ниш једно од највећих жаришта пандемије корона вируса у Србији и један од градова са највећим бројем умрлих, грађани Ниша немају званичну информацију о броју заражених, тестираних и, што је нарочито важно, умрлих.

     Већ више од месец дана, од како је наступила прва смрт због корона вируса у Нишу, 25. марта 2020. до данас, бројем умрлих и општим здравственим стањем у граду Нишу се манипулише. Тако је било и док је командант кризног штаба био Дарко Булатовић који је очито због лошег управљања кризом смењен, тако је и сада када кризом управља Драгана Сотировски, а информације износи министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

    Све Нишлије знају да број умрлих који износи у медијима др Тиодоровић, др Кон и министар Недимовић не одговарају истини. То је потврдио и сам председник Вучић у изјави за ТВ Пинк.

    Стање у геронтолошком центру довело је до тога да је Ниш први град који већ сада има ДРУГИ ТАЛАС пандемије, искључиво због небриге надлежних и катастрофалног руководећег кадра у институцијама.

    Оно о чему се ћути и што се прикрива јесте и стање у специјалној болници за психијатријске болести „Горња Топоница“. Према информацијама којима Двери располажу, од 30 болесника са температуром и симптомима вируса, само двоје је тестирано. Правила процедуре се не поштују, до скора су само доктори, али не и медицинске сестре имали заштитне скафандере и опрему. Све време стање у тој болници је катастрофално.

     Градска организација Двери Ниш, је још 22. марта затражиле да јавност у Нишу буде тачно и правовремено обавештена о здравственом стању и броју умрлих у Нишу

    Ми упозоравао јавност, а посебно власт, да престане са манипулацијом бројем умрлих и крајње озбиљно се посвети привођењу кризе крају.

    ГрО Двери Ниш опет у интересу јавности пита: Колики је број умрлих грађана Ниша од вируса COVID – 19?

    Најближи умрлих Нишлија то одлично знају. То ни званични сајт градског предузећа Горица не може да сакрије.

ГрО Двери Ниш

Фото: mojnovisad.com