Градска организација Двери Ниш, као и све Нишлије затворени у својим домовима, са гнушањем прате бламажу и срамоту СНС фаланги, предвођених СНС председницима општина Пантелеј, Медијана и Палилула које већ трећу ноћ дивљају у време полицијског часа, палећи бакље на крововима вишеспратница, покушавајући  да наснимљеном буком и увредама створе илузију о општенародном бунту против лидера опозиције.

Због чега то радите? Страх Фараона и жеља да се загуши бука са нишких тераса након аплауза подршке правим борцима против короне, нису довољан разлог за вашу даљу срамоту и понижења! Када ово лудило прође, а проћи ће, треба да наставимо да сви живимо у овом граду.

Саопштења, попут синоћњег које је, након пропале бакљаде, издала Општина Палилула су бламажа за људе са имало памети и морала. Не играјте се стрпљењем Нишлија, ситуација је више него озбиљна, и тек ће бити. Нишлије то више не могу да слушају.

Ниш је српско жариште епидемије КОВИД-19 са најтежим билансом броја заражених и умрлих. Грађане смештене у КОВИД центрима сте у току ноћи будили и развозили кућама, како би се стање епидемије у нишком жаришту уподобило са  наративом власти о победи над короном, а грађани из карантина извели на изборе.  Хиљаде домаћинстава у Нишу је без струје и поред  бројних  захтева упућених ЕПС-у које су упутиле Двери Ниш, СзС Ниш и удружења потрошача. Више стотина радника субвенционисаних предузећа у Нишу  остало  је без посла. Људи живе све теже, а бројна мала и средња предузећа и предузетници у Нишу неће преживети окончање  ванредног стања. Читава Србија била је згрожена  посеченим столетним  кедровима у кругу Института за јавно здравље које су посадили солунски ратници, а чему сте својим нечињењем допринели. Показали сте и тиме сву игнорантност и антикултуру нишке СНС власти.

Чиме се, уместо овим огромним проблемима, бавите ви, команданти и први људи СНС-а у Нишу?

Да ли екс-командант Штаба Булатовић, команданткиња Штаба и начелница Округа Драгана Сотировски као и председници нишких општина штите грађане Ниша и Град или по цену живота и здравља својих суграђана штите своје партијске интересе и покушавају да фингирају да са насиљем и бакљадама у Нишу немају везе? Да ли сте свесни да гурате грађане у међусобне обрачуне.  Не верујемо да је и то цена на коју сте спремни зарад опстанка на власти?

Уместо да браните интересе Ниша и Нишлија, ви који представљате државу у Нишу, бавите се срамном организацијом бакљада и писањем саопштења у којима покушавате да Нишлијама  објасните да треба да верују вама а не својим очима. Убеђујете Нишлије да су СНС активисти са бакљама, заправо делили пакете, којих на снимцима и нема,  а да су председници општина , затечени и виђени на лицу места, дошли да недужне активисте бране од непознатих грађана.

Срамно је све то.

Уместо да вршите притисак на субвенционисане стране инвеститоре да спрече отпуштање запослених, за чије су запошљавање добили велики новац свих грађана и поклоњену имовину свих Нишлија, уместо да помогнете  људима који живе без струје, да спречите екоцид у Граду и спречите свако даље партијско запошљавање које је и донело оволиких жртава короне у Нишу, ви новцем грађана купујете бакље, набављате звучнике и организујете дивљање својих СНС активиста  на „ватреним крововима“ за време полицијског часа. То је опасна порука грађанима Ниша, заробљеним у својим домовима у време полицијског часа. Ви нама, Нишлијама поручујете да можете све. Поручујете нам и да вас у  томе ни полиција неће спречити.

Престаните да то радите.

Каква вас мука и очај терају да своје функционере, председнике општина излажете највећем могућем понижењу да се са СНС хулиганима у време полицијског часа веру на кровове зграда, организују возила, логистику и бакље и да се свађају са огорченим Нишлијама који бране свој мир и своје кровове. Још је већа увреда и за СНС а и за интелигенцију сваког Нишлије очајничко саопштење Општине Палилула, писано „у мукама ноћи“, у коме се фијаско и бламажа бакљаде у организацији председника Ждралеа, упркос томе што је снимљена, покушава да представи као дељење пакета у коме су СНС активисти спречени од хулигана. Ово ће саопштење ући у уџбенике, историју бешчашћа и политичке манипулације.

Српски покрет Двери Ниш је са СНС сценаријом насиља и манипулације истином јако добро упознат. Знамо му сваки потез. Доживели смо га на својој кожи, када сте организовани напад својих истакнутих СНС хулигана у нишком насељу Брзи Брод покушали да представите као наш сукоб са грађанима, а не са парамилицијом коју је на активисте Двери Ниш послао врх нишког СНС-а. Јесте ли професора универзитета у Нишу позвали да питате како је након напада „вама непознатих хулигана“? И тада сте, као и сада, насиље покушавали да заташкате тако што сте жртве оптуживали, а силеџије представљали као фине момке који помажу својој заједници. И правили се да са насиљем које сте организовали немате никакве везе.

Такав франшизирани модел насиља, поготову са бакљадама, покривен медијском и политичком манипулацијом, лажима и представљањем насилника као жртве,  има своје примере у историји нацистичке Немачке.  Али свом народу то чак ни нацисти нису радили. Немојте то да радите Нишлијама.

Зауставите се  и не малтретирајте Нишлије. Рубикон је пређен .

ГрО Двери Ниш, Проф. др Тамара Миленковић Керковић – Председник

Фото: Вања Кесер / Јужне вести