У тренутку када се ГрО СП Двери Ниш онемогућује заказивање активности у општини Медијана, када се већ дуже од годину дана нишком Савезу за Србију одбијају захтеви за било који јавни простор у Нишу, а медијска блокада према Дверима бива без преседана, тзв. “Српска десница“ добија просторије месних канцеларија нишких општина и бива увођена у власт без избора, добијајући притом огроман медијски простор.

Док је афера Крушик у пуном јеку, а власт нема одговоре на јасно изнете доказе о корупцији у самом њеном врху, док се храбри узбуњивач Александар Обрадовић држи у кућном притвору, док се спрема промена Устава и завршни чин велеиздаје, док нема одговоре на питања Председника СП Двери о одговорности за прислушкивање опозиционих лидера, новинара и других јавних личности, српској јавности сервира се маргинална и карикатурална фигура извесног Мише Вацића.

То што је јуче одржан скуп тзв „Српске деснице“ у просторијама, или тик уз просторије, МУП-а Србије, не чуди. Како СП Двери већ данима доказују, МУП Србије јесте врх криминалних структура данас у нашој земљи.

Од напада на чланове Двери Ниш у Медвеђи, Вацић је радикализовао своју реторику и делатност. Претње у Бујановцу, претње градоначелнику Шапца, бахато понашање у Сврљигу, које кулминира јучерашњим симболичким уласком у просторије МУП Ниш, општина Пантелеј, сведочи да Вацић има подршку режима за све што ради. Уосталом, у интервју за Н1, сам Вацић је, у својству „саветника канцеларије за Косово и Метохију“ одавно потврдио да „за своје ставове сматра ставове владе Србије“.

Да се разумемо, ово ништа не ради Вацић, него Вучић.

Функцију деловања Вацића у служби режима и личној служби Александра Вучића тумачимо на следеће начине:

Он служи за скретање пажње са главних тема: у овом тренутку изношења доказа за аферу Крушик на коју власт нема одговора, и треба да падне овог момента.

Да врши отворени терор, застрашивање грађана, служећи се методама парамилитарне личне формације Александра Вучића. То је важно из два разлога: 1) због припреме промене Устава и чина велеиздаје коју режим им намеру да спроведе и 2) због кампање против бојкота Савеза за Србију које се власт очигледно панично плаши

За своје активности Вацић је богато награђен уласком у власт, кршењем члана 2. Устава, где без изласка на изборе присвајају сувереност народа.

Улазак на власт у Врању, Нишу и другим општинама, говори да Вучић жели да поклони Вацићу Југ Србије као феудални посед за служење режиму, овој више него компромитованој личности.

И на крају, што је веома важно, Вацићева странка, као и напредна носи префикс „српска“, а служи, заправо, једино дискредитовању и срамоћењу свега истински српског, часног и хришћанског.

Трагикомична појава овог малог фирера из Вучићевог сокака сведочи о следећем: да лични режим Александра Вучића улази у фазу отвореног терора према сопственом народу.

СП Двери не жели да се бави Вацићем, него Вучићем. Ускоро ће се цела Србија узбунити. Јер је доста. Јер је крај овом јаду. У каквом се стању режим налази више него јасно говори болесна чињеница којој сведочимо ових дана, да председник мисли да ће Вацић да га спасе.

Градска организација српског покрета  Двери у Нишу