Српски Покрет Двери - Лого
Search

На заједничкој Конференцији за медије одржаној 17. јуна испред Градске куће четири нишке опозиционе странке – Српског покрета Двери, Народне странке, Демократске странке и Странке слободе и правде – председници градских одбора су поставили, а потом и предали питања градоначелници Ниша Драгани Сотировски о реконструкцији нишког Трга и тврђавског моста који наредних дана улази у трећу годину.

       Потпредседница Српског покрета Двери и председник Градске организације Двери Ниш Тамара Миленковић Керковић  је овом приликом изјавила:

„Поставићу једно питање Нишлијама и више питања градоначелници Драгани Сотировски.

Зграда испред које стојимо је највредније и најлепше здање у Нишу и један од најлепших јавних објеката у Србији. Данашња Градска кућа и садашњи кабинет градоначелнице, а некадашња филијала Народне банке, сазидана је за годину дана. Камен темељац поставио је 1924. године чувени индустријалац Ђорђе Вајферт, а зграда је завршена 1925. године.

Остала питања упућујемо градоначелници.

  1. Да ли знате да се 29. јуна навршава 730 дана од почетка радова на главном нишком Тргу који фирма „Баувезен“ још није завршила и да ли знате да фирма „Термомонт“ већ 450 дана обнавља мост преко Нишаве?
  2. Да ли је Ваш план да се кандидујете за Риплијеву рубрику „Веровали или не“,планирате ли да оборите све „Гинисове“ рекорде за најнеспособнију власт или планирате да поднесете оставку на место на које сте постављени?
  3. Због чега кријете од јавности садржај и услове уговора о реконструкцији Трга и моста?
  4. Да ли фирме „Баувезен“ и „Термомонт“ бесплатно врше реконструкцију Трга и моста, па им због тога продужавате рокове, не реализујете банкарске гаранције и говорите о емпатији?
  5. Да ли сте чули да је у правном систему„уговор  за уговорне стране закон“ и да се уговори морају поштовати?
  6. Да ли се и са својим приватним новцем, некретнинама и пословима понашате тако галантно и недомаћински или само са новцем Нишлија?
  7. Одакле Вам право да се играте новцем и интересом грађана Ниша, јер свакако знате да се фирма „Баувезен“ налази на„црној листи“Управе за јавне набавке, а да су власници хапшени и осуђивани за привредни криминал?
  8. Због чега понижавате памет Нишлија оправдавајући фирму „Термомонт“ да мост није ни за 450 дана завршила јер је градила COVID болнице, а цела Србија зна да је то радила уз злоупотребу права конкуренције у трошењу јавних фондова, а у највећем броју послова била једини учесник на тендерима?
  9. Да ли ће Трг и мост бити завршени до следећих избора и хоћете ли се и њима хвалити у функционерској кампањи?
  10. Да ли мислите да Вам то што нисте изабрани од стране Нишлија већ сте постављени из Београда од партијских моћника даје за право да малтретирате Нишлије?

Имамо још много питања, а грађани Ниша више немају стрпљења за Ваше бесмислене разлоге и приче, попут оне о италијанском колор граниту, и осталим бесмислицама које већ прескупо коштају осиромашене грађане Ниша. Уосталом и Ваш тзв. План за развој града Ниша и начин на који сте га доносили и оно што у њему пише – говори да Ви и немате намеру да у Нишу живите. У име нас Нишлија који имамо намеравамо да овде живимо, кажемо Вам, идите одмах јер сте уништили град.

Време је да идете. Видимо се 29.јуна на почетку треће године радова на нишком Тргу.“

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

 

Инфослужба Двери Ниш

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: