Општинска организација Српског покрета Двери у Новој Вароши пружа подршку верном народу у Црној Гори који је због доношења срамног и дискриматорног Закона о слободи вероисповести устао у одбрану својих светиња. Такође пружамо пуну подршку молитвеним Литијама које ће се, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског господина Атанасија, у недељу 5. јануара одржати у Пријепољу, Прибоју, Пљевљима и Новој Вароши.

Не смемо се оглушити о позив наше мајке Цркве, око које смо се вековима сабирали и захваљујући којој смо претрајали као народ.

Сада више није питање да ли припадамо овој или оној партији, коју идеологију заступамо, ко се како зове, презива, ко где живи, коју славу слави… Сада је питање да ли ћемо показати слогу онда када је најпотребнија. Када је потребно стати у одбрану своје вере, светиња и традиције. Без вере, традиције и културно-историјско-националног идентитета престаћемо да постојимо као народ.

Зато, позивамо грађане да се сви окупимо код саборног храма Свете Тројице у Новој Вароши, и да, у духу мира и радости којим одише празник Рођења Господа и Спаса нашег Исуса Христа, предвођени свештенством у молитвеном ходу прошетамо улицама Нове Вароши.

ОО Српског покрета Двери – Нова Варош