Поштовани суграђани и комшије, ОО Двери Нова Варош осећа дужност да вам се обрати поводом актуелне предизборне кампање. Сведоци смо захуктавања изборних активности у нашој општини. На први поглед то изгледа као и свака досадашња изборна кампања, обећања и лепих речи је на претек. Међутим, шта је то што је у нашој општини овога пута необично?

     Сви политички актери наступају у кампањи са положаја опозиције, да апсурд буде већи сви они су на власти већ 8 година, а неки и деценијама. Тако је и на локалном и на републичком нивоу. Само бисмо напоменули да су досадашњу власт чиниле коалиције СНС, СПС, СДП, група грађана „Нови људи за Нову Варош“, а сада имамо и групу грађана „Опстанак“, која је отцепљени део СНС-а. Дакле, поштовани грађани, нуди вам се старо за старо, само лепо упаковано у „ново“. Наравно, унапред знамо да ће из Београда бити формирана коалиција у Новој Вароши и да се локални представници неће ништа питати. Сведоци смо да на један миг из Београда код нас се постављају, смењују директори јавних предузећа, председници општине, разни координатори.

     Као што је добро познато, Двери заједно са партнерима из Савеза за Србију бојкотују наступајуће лажне изборе, почев од републичких, покрајинских, па до локалних. У таквој консталацији догађаја досадашње владајуће структуре су принуђене да створе себи опозицију, па чак и да сами изигравају опозицију. Ми из Двери не желимо да учествујемо на унапред намештеним изборима на којима би највећи ефекат био да узмемо неколико мандата и у локалној скупштини изигравамо глинене голубове, где на тај начин дајемо легитимитет свим погубним одлукама будуће старе-нове власти. Заједно са нашим колегама из Савеза за Србију смо донели одлуку да кроз бојкот избора вратимо поверење народа у политичаре и на тај начин жртвујемо мандате, финансије из буџета, одсуство из Скупштине. Наравно, Двери обећавају да ће у наредном периоду бити још активније и да ће започети са активном израдом новог локалног програма, као и решењима за оживљавање и развој наше Нове Вароши, а све са циљем да ујединимо подељени народ; па тим поводом позивамо све заинтересоване грађане да нам помогну својим идејама, предлозима и струком. Оваквом акцијом желимо да спремно дочекамо наредне фер и слободне изборе који ће свакако бити превремени и ванредни, јер постизборна власт неће имати ни легитимитет ни одрживост да влада цео мандат.

     Као политичка странка, Двери би поручиле грађанима Нове Вароши да не слушају лепе приче искусних политичара и да им не верују. Сви они су до сада били у прилици да испуне обећања а једино шта су урадили јесте да је народ све сиромашнији, док су њима џепови пунији. Почнимо да гледамо на дела политичара – шта су они урадили за општину, да ли се неко од њих саможртвовао за нас грађане…?

     Такође, апелујемо на грађане да 21. јуна, на дан лажних избора остану сви код куће и бојкотују унапред намештене изборе. Апелујемо и да ту чувену изборну недељу останемо доследни и не постанемо део улоге у добро режираном филму Александра Вучића. Бојкот није циљ, бојкот је средство које користимо да би дошли до циља, а то су фер и слободни избори.

ОО Двери Нова Варош