Српски Покрет Двери - Лого
Search

На јучерашњи дан 2009. године у 95. години живота упокојио се у Господу Патријарх Српски ПАВЛЕ.

       Ваља се на данашњи дан подсетити шта је о Патријарху Павлу говорио његов наследник блажено почивши Патријарх српски Иринеј који каже: „Наш Патријарх Павле човек овога времена али је увек био изнад времена. Један човек кога сваки народ може пожелети и свака Црква пожелети. Од онога момента када се замонашио он је остао до последњега дана исти човек, исте принципе је проводио у свом животу. Сви су желели да чују реч његову. Скромност је карактеристика његовог живота. Његове речи су постале пословице за наш народ“.

Чланови Општинског одбора Двери Нови Београд дали су прошле године на данашни дан свој мали допринос и приредили су један азбучник изјава анегдота дела и занимљивости Патријарха Павла https://dveri.rs/autorski-tekstovi/danko-manojlovic-azbucnik-patrijarha-pavla/

Веровали или не прошле године на данашњи дан Патријарх Павле нашао се на насловној страни само на једном дневном листу.

www.novosti.rs/vesti/drustvo/935737/patrijarh-pavle-narod-oduvek-svetac-pre-tacno-11-godina-preminuo-nas-veliki-duhovnik-video

Општински одбор Двери Нови Београд на иницијативу чланова ове године предметни азбучник допуњује, проширује и уводи кроз овај азбучник обавезно годишње подсећање на нашег Патријарха Павла.

 

Азбучник Патријарха Павла II део

 

-А-

-Б-

-В-

-Г-

-Д-

-З-

-И-

-Ј-

-К-

-Љ-

-М-

-Н-

-О-

-П-

-Р-

-С-

-Т-

-Х-

-Ц-

-Ч-

-Ш-

 

Родитељи причајте својој деци ко је био Патријарх Павле!

Обавештавамо Новобеограђане да је канцеларија општинског одбора Двери Нови Београд отворена понедељком и четвртком од 18-20 часова. Нехруова 51, пирамида плус, блок 44 испод зелене пијаце.

Можете се обратити путем мејла

[email protected]  

и посетити нашу фб страницу

https://www.facebook.com/dverinovibeograd/

 

 

Општински одбор Двери Нови Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: