Да ли је својевремено награђивани полицајац или како пише „Новосадски Портал“ позивајући се на Фејсбук групу „Против диктатуре и система Нови Сад“,  Слободан Дрманац (35) бивши начелник Одељења криминалистичке полиције у Новом Саду, који је  на протесту 8. јула ове године брутално оборио и тукао аутистичног младића у Новом Саду, пример како полицијски службеник треба да чува јавни ред и мир?

     Да ли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је пре 5 година лично уприличио пријем у Градској кући именованом инспектору као узорном полицајцу који је ван радног времена ухапсио пљачкаша и који је убрзо унапређен са места инспектора у начелника, сматра да и власт сноси део одговорности за такво бахато понашање појединаца из полиције?

     Да ли је мржња према самим демонстрантима, која је посебно тог дана репродукована од стране медија који су преносили изјаве званичника, дала оправдање и могућност да се полиција понаша овако брутално и бахато?

     Они који су мирно стајали и посматрали протесте чини се да су прошли много горе од оних који су изазивали нереде.

     Због свега тога тражимо хитну реакцију власти у санкционисању оваквих случајева насиља од стране службених лица према грађанима, али и превентивно деловање власти да би тако нешто убудуће било спречено.

     Сама власт прво мора да схвати да је она власт свих грађана, а не само њених припадника и присталица.

     Припадници полиције директно се финансирају од стране грађана Србије, они морају проћи посебне психофизичке провере да би као стабилне и моралне личности радили овај деликатан посао, а никако не смеју бити силеџије и насилници.

ГрО Двери Нови Сад