Већ више дана у 20 часова грађани Новог Сада, као и других градова у Србији своје незадовољство ванредним стањем и мерама које су уследиле исказују буком, односно пиштаљкама и ударањем у шерпе и лонце.
Контраудар СНС је уследио неколико дана после тога уз ватромет, гласно пуштање са звучника наснимљених скандирања уперених против лидера опозиције.


     У политичкој циркусијади СНС која неодољиво подсећа на контрамитинге из времена, Милошевића из 90-их година прошлог века, и која изгледа прети да прерасте у нешто озбиљније, неки од грађана у Новом Саду су показали и дозу додатне храбрости.
     Незадовољни што им се по крововима пењу непознате особе и пуштају гласну музику у време полицијског часа увече, 1 маја, случај су уредно пријавили полицији.
Полиција је изашла на лице места и легитимисала 15-ак млађих особа. Нажалост, све оне су пуштене под образложењем да су имале уредно издате, легитимације од МУП за слободно кретање у време полицијског часа.
     Постављамо питање надлежним органима, испоставе  МУП-а у Новом Саду, али и министру Небојши Стефановићу, ко је одредио мерило и критеријуме за издавање тих дозвола, ко су младићи, њих 15 и какве неодложне и важне послове по ову земљу и град обављају да им је иста омогућила, да се веру по туђим зградама и узнемиравају грађане који су у исто време присилно затворени у својим домовима?
     Да ли је СНС овим показао да један део грађана, њихових чланова има повлашћен однос у односу на друге грађане?
     Да ли СНС има привилегију као владајућа да прави приватне ешалоне неких будућих организованих група које ће за њу а у име државе сутра моћи и да упадају у станове  непослушних грађана или припадника  опозиционих странака?
     Овакво осионо понашање представника власти додатно убрзава и продубљује велике поделе у друштву и никако не доприноси смиривању ситуације у којој се цело друштво нашло због епидемије вируса Корона а коју је СНС искористила за ван уставне мере ванредног стања, увођење полицијског часа и принудног затварања грађана данима у  њиховим домовима.

   СП Двери тражи од надлежних, и Градоначелника лично, да се хитно испита случај издавања легитимација толиком броју млађих особа и утврђивање истине о томе. У супротном, свима ће бити бити јасно да је Србија дубоко загазила у безвлашће, диктатуру и постала приватна, прћија једне странке и једног човека.

Градска Организација Двери Нови Сад

Фото: mojnovisad.com