Поводом изјаве Председника ЛСВ „да је лидер Двери и СзС Бошко Обрадовић нанео штету односима Србије и Украјине тиме што је у српски Парламент увео делегацију са представником Крима“ поручујемо му следеће:

Господине Чанак,
немојте толико да бринете о ремећењу односа Србије и Украјине, боље би било да поведите више рачуна о суверенитету ваше домовине  – Републике Србије, ако је она за Вас домовина?
Пошто на ваше страначке просторије качите заставу сепаратистичке Каталоније – и вређате тиме пријатељску Шпанију која такође није признала лажну државу Косово, ви уједно поручујете грађанима Новог Сада и Војводине како се дивите сепаратизму и алудирате на жељу Ваше странке за отцепљењем Војводине.
Пре 101 годину она се одлуком Велике Народне Скупштине у Новом Саду заувек присајединила са Србијом и то треба свима  да буде јасно.
Једино се изгледа по том питању још колеба Ваш коалициони партнер у Новом Саду, Српска напредна странка и њен Градоначелник, коме вијорење те сепаратистичке заставе у центру Новог Сада ни мало не смета.
Објасните ви прво свој сепаратизам а о Криму немојте да бринете, он је заувек у Русији, где је одувек и био.

Информативна служба, ГрО Двери у Новом Саду