Од понедељка је пуштен градски превоз у Новом Саду, међутим он није доступан свим грађанима. Према правилима које је издао Кризни штаб градски превоз у Новом Саду могу да користе само они са важећом месечном или годишњом маркицом. Нашим суграђани који су карту куповали у аутобусу ових дана ускраћено је коришћење јавног превоза.

Тако је ових дана практично онемогућен или отежан одлазак на посао делу Новосађана. Милован Амиџић, директор Градског саобраћајног предузећа (кадар Српске напредне странке), изјавио је за Радио-телевизију Србије,  да се карте у возилима неће продавати до 11. маја, не образлажући такву одлуку.

Желимо да подсетимо да се управо ово предузеће последњих година од када је у рукама функционера из редова Српске напредне странке нашло у озбиљним проблемима. Дошло је до озбиљног урушавања квалитета услуге градског превоза, повећаног броја технички неисправних возила у возном парку, запошљавања на брзину приучених возача, масовних отказа возача са дугогодишњим искуством због ниских зарада, а све то пропраћено сталним растом цене услуге коришћења јавног превоза.

Градска организација Српског покрета Двери у Новом Саду захтева да се под хитно свим грађанима омогући да карте за превоз купују и у аутобусима ГСП-а, како би могли не ометано и без тешкоћа да одлазе ових дана на своја радна места. Лако је било увести драстичне мере чије ће, се економске последице тек показати, али очигледно да се наставља безобзирност према грађанима али и неспособност надлежних да све надолазеће проблеме реше на такав начин који не би правио разлике међу ионако незадовољним Новосађанима. Евидентно је да се Српској напредној странци жури да укине против уставно уведено ванредно стање како би што пре био одржан изборни процес и да у њиховој свеопштој еуфорији за одржавањем избора, по сваку цену па и угрожавањем живота људи, као и до сада, не баве се конкретним проблемима са којима се суочавају становници Новог Сада.

Градска организација  Двери Нови Сад

Фото: wikiwand.com