Хапшење Слободана Милутиновића Снајпера, члана управе ФК Војводина, на Јахорини у БиХ, а због сумње у његову умешаност у трговину наркотицима, само је једна у низу афера у Фудбалском савезу  Србије које  последњих недеља преплављују медије.

После рекетирања  младог  фудбалера ФК Војводине и члана младе репрезентације Србије Младена Деветка од стране члана Скупштине ФК Војводина, потом  дивљачког пребијања једног  младића од стране петорице осумњичених  блиских  горепоменутом „Снајперу“  у просторијама ФК Војводина (од када је на  стадиону уведено 24-часовно дежурство полиције па чак и на тренинзима), поставља се питање докле се срозао српски фудбал и да ли је Нови Сад постао неки нови дон Корлеоне град ? Како објаснити фотографију где се актуелни градоначелник Новог Сада пријатно рукује са Слободаном Милутиновић  званим  Снајпер? Ко су људи  из криминалног миљеа  који управљају навијачким групама, прљавим токовима новца и да ли се неки од њих налазе на платним списковима јавних предузећа у Новом Саду?  Колика је  и каква била њихова моћ и улога  у међусобном обрачунавању појединих утицајних министара и директора великих јавних предузећа? Да ли је и шта остало од спорта у овој држави?

Док се смењују вести о Беливуку, Кокези, Снајперима и осталима  заборавља се једно – сви они су били блиски врху власти, како у Новом Саду тако и шире.

Због свега наведеног тражимо од начелника полицијске управе у Новом Саду Слободана Малешића, као и од тужилаштва, да испитају деловање и утицај криминалних група и појединаца у Новом Саду, ко их је поставио на одговорне функције у ФК Војводина и у складу с тим хитно покрену кривичне поступке, лише слободе и процесуирају све умешане у последње немиле догађаје у граду. Нови Сад  не сме постати лична прћија појединаца  у којима ће  се  они обрачунавати како и с ким хоће и који ће заклон за своје криминалне радње тражити у врху власти СНС.

 

ГрО Двери Нови Сад