Градске власти у Новом Саду дозволиле су да се кафићи у самом центру града толико прошире да пешаци ускоро неће моћи да пролазе улицама. Најважније је, међутим, да новцем грађана скупо плаћени, а властима омиљени бехатон у Дунавској и Змај Јовиној улици пропада, док део који је обележавао путању кретања слепим и слабовидим особама ем је руиниран и опасан за кретање и онима који виде, ем је заузет од стране власника башти. У сличном стању је и бехатон око зграде главне поште, а партер око Српског народног позоришта се распада…

     Градским властима би, уместо наставка даље бетонизације града и дизања солитера у центру града и уништавања зеленила, приоритет требао да буде макар одржавање најужег  језгра града, јер су грађани који пуне буџет града платили тај бехатон. Ако у буџету немате новца, уместо у страначке џепове за ту намену захватите део новца од својих омиљених и привилегованих инвеститора који захваљујући вама и са вама харају градом, дехуманизују га и претварају га, полако али сигурно, у лоше место за живот.

     Док је СНС целу прошлу година посветила трошењу пара за рекламирање својих успеха у припреми за лажне изборе, дотле је особама са инвалидитетом али и свим осталим грађанима центар града постао опасна зона кретања.

     Позивамо градску власт да се, уместо што се недељама и месецима баве распоређивањем фотеља и привилегија које произилазе из тога, мало позабаве и решавањем проблема у граду због којих су и изабрани на те функције. Овакво понашање привилегованих политичких касти које већ деценијама само крцкају новац грађана, а страначки и лично се богате, доказ је да је Србији најхитније потребна промена целог постојећег, трулог политичког система. Није само до промене власти – до промене система је!

ГрО Двери Нови Сад