Позориште младих основано је 1932. године при Соколском друштву. А настало је из Соколске секције луткара, формиране пре рата, уз велику подршку ондашњих старешина Друштва, др Владимира Белајчића и др Игњата Павласа.

Велики број Новосађана не зна да Позориште нема своју зграду, него је подстанар Соколског дома, који је од 2017. године у власништву Соколског друштва „Војводина”.

На Дечјој сцени посећеност представа је 100%, а на Вечерњој сцени, која је дуго била врло проблематична, посета је између 70 и 80%. И сада када имају највише посетилаца, они морају да се селе. А по народној: „Ко се сели, тај се не весели!“

Наиме, на адресу Позоришта стигло је обавештење да је потребно да се Позориште младих најкасније до 29. фебруара 2020. исели из простора који је био предмет закупа.

Постоје четири решења:
  1. Да град од Соколског друштва купи део зграде који данас користи Позориште.
  2. Да се постигне договор о његовом уступању на коришћење на, рецимо, 99 година.
  3. Да се на подручју града пронађе неки други објекат који би могао да се адаптира и у њега усели Позориште младих.
  4. Последња могућност – и објективно најмање реална – јесте да се у догледној будућности изгради потпуно нова зграда.

Ко се сели, тај се не весели!

Позориште младих мора о(п)стати у Игњата Павласа 4!

Трудимo се да не поверујемo у то да градским челницима није стало до тога да институција културе као што је Позориште младих треба да постоји и због деце, или управо због и за њих. Да је то њихово позориште и да тако треба да га доживљавају.

ГрО Двери Нови Сад