У Новом Саду су осванули билборди на којима пише: „Неки од њих ће можда остати да живе и раде са нама. Неће нас угрозити“. Како сазнајемо са билборда – пројекат се зове „LOVE“ – под покровитељством АПЦ/ЦЗА, Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила и партнери – Бета новинска агенција и Центар за истраживање јавних политика.

Док се Србија убрзано празни, док млади школовани људи одлазе, јер не могу да нађу запослење или су толико мало плаћени да је то испод људског достојанства, нама се нуде оваква решења за будућност Србије.
Председника државе овакви билборди не узнемиравају, он се њима вероватно радује јер ће уместо Срба „нерадника“ и потенцијалних гласача против њега и његове погубне политике који свакодневно напуштају Србију – добити нове грађане који ће попунити ту празнину.
Истина, ти „нови“ грађани немају много додирних тачака са нашом културом, језиком, вером и обичајим, и нико не зна како и да ли ће се „уклопити“ у наше друштво али ће сигурно послужити намени за коју су опредељени и одиграти улогу у сценарију који нам је ЕУ припремила, а Александар Вучић прихватио.
Како сазнајемо из иностраних медија план је следећи: Да се сви мигранати из земаља ЕУ који тамо не добију азил, врате и трајно населе у Србији.
Оштро се противимо таквој политици која нам се намеће.
Против миграната као људи који су имали несрећу да им земље буду уништене ратовима и економским кризама управо од стране оних које желе да их населе код нас, немамо ништа. Нико како српски народ не разуме њихову патњу и проблеме са којима се суочавају, јер смо управо ми Срби, захваљујући тим истим „усрећитељима“ европски народ са највећим бројем избеглица у освиту трећег миленијума.
Бојимо се да ће се због политике ЕУ према Турској у којој се налази велики број избеглица, догодити управо обрнуто од онога што пише на билборду – Многи ће морати да остану у Србији!  Да ли се неко од „одговорних“ можда запитао како ће то утицати на безбедност наше државе и грађана?
Мигрантима треба пружити сву потребну помоћи у остварењу њиховог циља да се домогну развијених земаља ЕУ.
Држава Србија мора хитно да почне активно да ради на заустављању егзодуса својих грађана! Требају јој млади који ће остати да раде, заснивају породице. Треба јој рађање, а не умирање.
Упозоравамо Александра Вучића да добро промисли пре него реши да испуни оно што је очигледно обећао својим налогодавцима кад је дошао на власт.
 
ГрО Двери Нови Сад