Српски Покрет Двери - Лого
Search

     На седници Скупштине града Новог Сада, одржаној 18. децембра 2020. године, усвојен је буџета Града за 2021. годину, којим се у старом „напредњачком“ маниру терет економске кризе пребацује на грађане Новог Сада.

     Буџет Новог Сада је после низа година по први пут мањи од прошлогодишњег и то за 1,4 милијарде динара. За 2021. годину планирани су већи расходи него приходи. Без пренетог суфицита из претходних година градска каса би била у знатном мањку. Такође новим буџетом изостале су стандардне субвенције за водовод и градско саобраћајно предузеће, а повећавају се намети грађанима у виду повећања пореза на имовину и нове фиксне накнаде по водоводном прикључку под називом „спремност система“. Српски покрета Двери сматра да су овакве одлуке потпуно неприхватљиве. Много логичније је било да су градске власти повећале ефикасност рада и покушале да смање губитке ЈКП „Водовод и канализација“ него додатно оптеретити грађане Новог Сада у овако тешком здравствено – економском периоду по читав свет. Желимо да поставимо питање градским челницима да ли је буџетом за наредну годину унапред планирана средства за измештање одбрамбеног насипа због изградње фамозног Новог Сада на води?

     Нови Сад је град са највећим буџетом по глави становника у Републици Србији и због тога  мора бити град у којем ће сваки становник моћи да задовољи основне животне потребе у једном савременом граду. Нови Сад има потенцијал да буде најуређенији, најбезбеднији, најчистији и најзеленији град у Републици Србији, али му је за то потребна одговорна, стручна и неукаљана власт. Садашња власт у нашем града показала је неспособност у руковођењу градом, као и огрезлост у криминалу и корупцији и зато нас и не чуди то што покушавају да све заташкају и свале на саме становнике Новог Сада!

Градска организација Српског покрета Двери Нови Сад

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: