Данашњим протестним окупљањем великог броја грађана на углу булевара Јована Дучића и Кнеза Милоша као и шетњом до улице Бате Бркића исказано је велико незадовољство одлуком урбаниста и њиховим плановима да се на тим местима изграде надземне (полуукопане) гараже.

     Грађани су у протеклом периоду поднели преко 330 примедби на Нацрт детаљног урбанистичког плана Новог насеља којим се предвиђа градња неколико надземних гаража које се планирају на зеленим површинама или на месту постојећих паркинга на којима су вишедеценијски стара стабла дрвећа.
     Агресивном непланском градњом коју градска власт дозвољава већ дуги низ година где се инвеститорима одобрава да дижу велике зграде без довољног и адекватног броја паркинг места сада узима свој данак у виду наметања изградње платних гаража у већ уређеном природном окружењу зграда, где оне нису уопште неопходне и у коме су грађани већ платили комунално окружење, које обезбеђује један здрав и породичан стил живота.
     Силеџијска спрега власти и инвеститора с правом изазива све веће незадовољство грађана. Двери указују на потребу Промене досадашњег система власти и хитно увођење принципа директне демократије где се грађани морају питати и где ће они одлучивати о свему што директно утиче на њихов начин живота!

ГрО Двери Нови Сад