Власт у Новом Саду још није формирана, а већ се назире начин на који ће то бити урађено – онако како је то радила и у претходном сазиву, по систему коалиционог дељења буџетског  колача међу  њиховим „провереним“ кадровима и верним сарадницима у претходној градској влади.

Како наводе медији, актуелни в.д. директора Апотеке Нови Сад Гојко Вујновић, који је правоснажно осуђен у јануару прошле године за злоупотребу службеног положаја а касније је, без обзира на ту чињеницу, именован на руководећу функцију.

     Гојко Вујновић је као директор Центра за социјални рад  Војводине  незаконито користио имовину штићеника да би исплатио плате запосленима, односно послужио се новцем са посебних рачуна личних средстава корисника домског смештаја. Он је то урадио када је  од 17. августа 2010. године до 11. октобра 2012. године мимо било какве систематизације запослио 10 људи и на тај начин обезбедио плате за њих.

     Иако је Вујновић 29. јануара 2019. године правоснажно осуђен и признањем кривичног дела се одрекао права на жалбу, доспео је на функцију директора Апотеке Нови Сад, као кадар Лиге социјалдемократа Војводине. На том месту  је остао пре, током и након истраге што је у супротности са законом.

     Сама Апотека Нови Сад је, као што је познато, систематски уништавана свих ових година и доведена до “просјачког штапа“.

Одлука о његовом именовању на место в.д. директора коју су одборници донели на предлог комисије Скупштине града, иако по закону он не може обављати ту функцију, говори о свој трулости система који дави и уништава ово друштво већ деценијама. Градоначелник Милош Вучевић који тврди да о томе није информисан и да то није његова одлука на тај начин покушава да умањи своју одговорност као прве личности у граду.

     СНС се бирањем Лиге социјалдемократа за свог коалиционог савезника после локалних избора 2016. Године, а чији је кадар Вујновић, прихватио и одговорности за дељење заједничке власти. Иако СНС, због довољног броја одборника за скупштинску већину, није морала да формира власт са Лигом, очигледно је то урадила да би „смирила“ увек дежурне букаче о тзв. угрожености аутономије и „борце против криминала и корупције“ са познатим слоганом „ди су наши новци“, тиме што ће им дати на управљање неколико јавних предузећа.
   Сепаратистичка програмска опредељења ове странке као и бројне афере, од страначких запошљавања до ненаменског коришћења средстава за халапљиву страначку армију, СНС-у и градоначелнику очигледно није сметала, јер и сами раде по сличном принципу.
     Промена система је нашем друштву неопходна и хитна! Лустрација, кривична одговорност, одузимање противправно стечене имовине, независно правосуђе и примена закона су нешто на чему ће Српски покрет Двери инсистирати и у наредном периоду. Ове умрежене и већ деценијама уходане  страначке бригаде  које преко поделе власти у јавним предузећима мирно “једу“ новац грађана су пошаст нашег друштва и овакав начин њиховог деловања могу спречити само нови, неукаљани људи и нов систем рада у политици који ће организованим, правним начином деловања послати у историју организовано страначко “черупање“ државних институција.

ГрО Двери Нови Сад