Dveri obeležile 20 godina postojanja

Na velikoj svečanosti u prepunoj Kombank dvorani Srpski pokret Dveri obeležio je 20 godina postojanja.

Svečanost su upotpunili govori prijatelja iz Amerike i Rusije, Brajana Brauna, predsednika Svetskog kongresa porodica i Alekseja Komova.
Predsednik političkog saveta Dveri, Vladimir Dimitrijević istakao je da se Dveri ulaskom u politiku nisu predale besmislu našeg politikantstva. “Ko, osim Dveri, na našoj političkoj sceni kaže da je porodica na prvom mestu? Ko brani našeg malog čoveka od ludačkog neoliberalnog kapitalizma, i neda njegovu kuću i okućnicu da mu je otmu lihvari i gulikože? Zar to nisu Dveri?”- smatra Dimitrijević.     
Novu generaciju Dveri predstavili su Jelena Vujanović, direktor Info službe Dveri i Stefan Aksović, predsednik omladine Dveri.
Vujanović je, pominjući termin razumni konzervativizam iznela svoje viđenje Dveri kao jedne savremene konzervativne stranke oslobođene arhaičnih i paranoičnih pogleda na svet. “Stranka koja se bori za jaku porodicu i slobodnog pojedinca u isto vreme. Jaku Porodicu. Jer u društvu postajemo građani, u državi – državljani, a u porodici – ljudi. A mi želimo državu koja podržava i gradi ljude, a ne podanike.”- rekla je ona i dodala da samo slobodni i ostvareni pojedinci mogu da izgrade ekonomski stabilnu i politički suverenu Srbiju kakvu Dveri žele.
Stefan Aksović je istakao da je omladina Srpskog pokreta Dveri danas jedna od nosećih delova naše organizacije. “Najveći broj kvalitetnih mladih ljudi integrisan je i u​ centralne organe pokreta čime šaljemo jasnu poruku da su mladi budućnost, da mladost poštujemo i uvažavamo.” – smatra Aksović.


Predsednik Dveri, Boško Obradović govorio je o tome kako su Dveri nastale od studentskog časopisa, kakav su put prešle i šta su uradile. “Da smo samo sačuvali najvažniju srpsku nacionalnu ideju i od nje napravili savremeni društveno-politički pokret – nije malo.” – smatra on.
Obradović je govorio i o zabludama u vezi Dveri, a to su po njemu da je građansko i nacionalno suprotstavljeno i da su Dveri protiv Evrope. “Naš program su kulturna politika identiteta, srpske integracije, porodica na prvom mestu, socijalna solidarnost i maksimalna netolerancija na kriminal, korupciju i nepravdu, kao i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.”- rekao je predsednik Dveri.


“Ne znam za Dveri, ali znam za ideje Dveri da su budućnost Srbije. Bez moderne konzervativne ideologije koju zastupamo neće biti političkih promena u Srbiji. Kao što ste videli dolazi Mlada Srbija i u Dverima, dolazi smena generacija, dolaze novi mladi oduševljeni ljudi, dolazi budućnost Srbije. Imale su se Dveri rašta i roditi!
Čestitam Vam 20 godina Dveri i završavam Njegoševim stihovima: „Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!ˮ


Kako radili – tako nam i Bog pomogao!” zaključio je Obradović.


Pre govora predsednika Dveri prisutni su mogli da vide umetnički performans kojim su prikazane najvažnije scene iz istorije Dveri a koji su izveli članovi omladine Dveri.

 


Info služba Dveri