Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri održale Defile dečijih osmeha

Dveri su danas u Beogradu obeležile Nedelju porodice organizovanjem porodične šetnje Defile dečijih osmeha u Tašmajdanskom parku.

Lider Dveri je istakao da je porodična politika osnov delovanja Dveri i da je prva porodična šetnja održana pre deset godina.


„Odavde šaljemo najvažniju poruku a to je porodično i dečije lice Srbije za koje se već 20 godina borimo. Nama je porodica na prvom mestu i porodična politika mora pobediti.“ rekao je Obradović.
On je objasnio šta to konkretno znači.


„To znači da mediji imaju više dečijeg i kulturno obrazovnog programa, da radno zakonodavstvo stane na stranu trudnica i porodilja, da socijalna politika vodi više računa o samohranim majkama i samohranim očevima i ono što je najvažnije to je populaciona politika i borba protiv bele kuge, podrška mladim bračnim parovima. U tom smislu mi insistiramo na formiranju Ministarstva za porodicu i na reformi poreske politike sa željom da kad stupite u brak imate smanjenje poreza na zaradu i poreza na imovinu i da vam se dalje smanjuje sa svakim detetom.“ istakao je lider Dveri.
Danijela Perišić, koordinator Saveta žena istakla je da porodična politika nije socijalna politika već stvaranje uslova za život porodica. Ona je mere aktuelne vlasti koje su dovele do toga da neke žene imaju svega nekoliko hiljada dinara za vreme porodiljskog odsustva.
„Sadašnji režim gotovo kažnjava žene koje odluče da rode i od porodice je napravio socijalnu kategoriju. Mi želimo da nijedna žena više ne mora da bira između majčinstva i karijere već da svaka žena ima mogućnost da se ostvari na svakom polju. Bez zdrave i srećne porodice nema srećnog društva“ – rekla je Perišić. Ona je ponovila da porodična politika znači i mere u medijima i obrazovanju i stvaranje povoljne klime za stvaranje porodica.


Nakon šetnje od Crkve svetog Marka do kraja Tašmajdanskog parka deca su uživala u zabavnom programu sa klovnovima,  lutkarskom predstavom i dečijom muzikom.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: