Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Orkestrirani napadi na Boška Obradovića jer je rekao istinu

Nakon jučerašnje izjave Boška Obradovića o Vučićevom kršenju Ustava, na predsednika Dveri podigla se kompletna medijska mašinerija vlasti.

Oglasili su se svi dežurni glasnogovornici Vučićevog režima: od potpredsednika SNS Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, preko ministra vojnog i ministra policije, do Zorane Mihajlović, Gorana Vesića, Darka Glišića, predsednika EAST-WEST BRIDGE-a za Srbiju Jovana Kovačića i raznih analitičara u službi vlasti.


Jedino što Boško Obradović priziva u svojoj jučerašnjoj izjavi jeste poštovanje Ustava Srbije po kome je KiM sastavni deo naše države. Niko, pa ni predsednik Srbije, nema pravo da krši Ustav. Za kršenje Ustava nadležni državni organi treba da pokrenu krivični postupak protiv svakoga ko to čini, pa i protiv predsednika Srbije. O tome treba hitno da se izjasne i Ustavni sud i nadležni državni tužilac.


Ono što je posebno zabolelo vladajući režim jeste podsećanje Boška Obradovića da smo se sa Albancima razgraničili još 1926. godine kada je potpisan Protokol o razgraničenju Kraljevine Jugoslavije sa Republikom Albanijom i da nikakvo dalje razgraničavanje koje zagovara predsednik Srbije ne samo da nema smisla nego je i protivustavno. A kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je najteže krivično delo.


Umesto da se reši problem ratnih vojnih veterana koji su u višednevnom štrajku glađu u Valjevu i koji probijaju sebi šake zbog brojnih nerešenih pitanja, Ministarstvo odbrane se bavi izjavama jednog od lidera opozicije. Istovremeno podsećamo predstavnike svih službi bezbednosti u Srbiji da podela Kosova i priznanje nezavisnosti nepostojeće države Kosova vodi direktno u stvaranje Velike Albanije i dalje rasparčavanje Srbije, i da su dužni da spreče tu bezbednosnu pretnju po našu državu Srbiju, pa makar morali da na tom putu da uhapse i predsednika Srbije lično.


Jer je upravo predsednik Srbije taj koji krši Ustav, gazi predsedničku zakletvu i izdaje državne i nacionalne interese – najveća bezbednosna pretnja za našu zemlju. A Krivični zakonik Republike Srbije u članovima 306 i 307 jasno kaže: „Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela, kazniće se zatvorom najmanje 10 godina. Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije  ili da deo teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godinaˮ.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: