Општинска организација Двери Палилула подсећа грађане ове општине на сва неиспуњена обећања челних људи Града Београда. Апелују да је здравље и еколошка безбедност грађана са леве стране Дунава угрожена и због тога се више не сме чекати испуњење предизборних обећања.

     Проф. др Зоран Радојичић је 9. августа 2019. године изјавио: „Свакога дана на терену ће бити четири екипе са одговарајућом механизацијом, што је око стотину људи који ће почети радове са различитих локација. Планирани рок за завршетак радова је девет месеци.“ Овим је најављено чишћење канала на левој обали Дунава који су у катастрофалном стању деценијама. За овај пројекат је Влада Републике Србије, према речима проф. др Радојичића, издвојила 218 милиона динара, а почетак радова је био планиран за 20. август. Тим планом предвиђено је да се очисти 47 километара канала и реконструкција црпне станице „Рева“ која је од кључног значаја за одлазак воде са тог дела Панчевачког рита. Каналске мреже у које спадају Себеш, Себеш Суви и Визељ требало је да буду очишћене како се не би више дешавале поплаве са којима се грађани овог дела града често суочавају.

     Ако је то све урађено зашто данас канали на левој обали Дунава не изгледају као да су чишћени? Према нашим информацијама, урађени су само припремни радови, након којих нису уследила чишћења ових канала.

     Грађани Овче, Борче и Крњаче годинама се сами боре са поплавама које су честе у овом делу града. Већ 70 годинама свака власт им обећава канализациону мрежу. Ова власт је узела и кредит од Европске инвестиционе банке у вредности од 35 милиона евра, а предвиђено је и да Град Београд издвоји средства, те да се укупно уложи у канализациону мрежу 80 милиона евра. Градња је требало да почне у марту ове године.

     Општинска организација Двери Палилула поставља питање, градоначелнику Београда, проф. др Зорану Радојичићу шта је са канализацијом коју сте обећали? Да ли чекате следеће изборе да опет исто обећате и не испуните? Зашто канали нису очишћени? Проф. др Радојичић би, као лекар, требало да зна колику опасност, по здравље грађана, представљају канали у оваквом стању, у које се,  измећу осталог, изливају и фекалне воде. Ко је одговоран за то што су грађани леве обале Дунава поново изневерени?

     Када Српски покрет Двери дође на власт у граду Београду, један од приоритета биће решавање овог проблема у општини Палилула. Свесни смо колико је грађанима ове општине битно решавање овог проблема, јер би се тиме обезбедила њихова здравствена и еколошка сигурност.

ОО Двери Палилула