Мигрантски камп у Крњачи је почетком године био тема у медијима. Разлог су масовне туче и насиље између корисника кампа, због чега су припадници полиције и војске морали да интервенишу. Насиље од стране миграната се пренело и на улице, а жртве су сада становници, два београдска насеља, Крњаче и Борче.

 У последњих неколико месеци на улицама Крњаче и Борче током читавом дана могу се видети групе од пет до осам младих мушкараца корисника мигрантског кампа. Највећа опасност се јавља у вечерњим сатима када ове групе нападају становнике поменутих београдских насеља. Један такав случај се догодио пре месец дана у центру Борче. Овом приликом преносимо сведочење жртве, која жели да остане анонимна због сопствене сигурности:

     “Враћала сам се са посла, било је око 22:30. Док сам ишла улицом према кући, приметила сам да ме петорица миграната прати, али нисам много обраћала пажњу. Носила сам торбу у којој сам имала личне ствари. У једном тренутку сам осетила како ми се један од њих приближио у намери да ми украде торбу. Окренула сам се и почела да вриштим. Један од њих је возио бицикл, а један је имао нож. Два момка која су шетала своје псе су се у том тренутку затекла ту. Видевши и чувши све што се дешава, са псима су потрчали ка мени. Пси су почели да јуре мигранте, због чега су они побегли. Да није било тих момака, сигурна сам да бих била опљачкана, а могуће да бих у покушају да се одбраним добила и посекотине и убоде ножем, јер су били спремни на све. Објаснила сам свом дечку шта се десило и од тада ме свако вече чека када се враћам са посла. Исте мигранте који су мене нападали и даље виђам. Траже наредну жртву коју ће пљачкати и нападати, а то раде када падне мрак.”

     На основу овога, захтевамо од МУП-а Р. Србије да обезбеди сигурност грађанима у овим и свим другим деловима Београда у којима мигранти врше нападе. Такође, захтевамо да се тренутна мигрантска политика ове власти промени, јер она свакодневно угрожава безбедност и нормалан живот грађана Србије. Подсећамо да је СП Двери почетком године покренуо петицију против мигрантске политике власти и против насељавања миграната како би овакви догађаји били спречени. СП Двери ће се увек залагати за хришћанске вредности и помоћ свакоме ко је у невољи, али такође ће наставити да брине о безбедности и правима грађана Србије.

ОО Двери Палилула, Београд