Иако нас председник Србије свакодневно преко средстава јавног информисања убеђује да је време тајкуна давна прошлост, стање на терену га оштро демантује. Већ пуних тридесет година општина Пећинци се налази у рукама једног човека. Он одлучује ко ће да ради, где ће да ради и да ли ће уопште да ради. Буџетска средства грађана општине су његова приватна каса, јер су грађани његови таоци који не одлучују ни о чему, нити се за било шта питају. Грађани су ту да раде, наравно ако су послушни.

       Ових дана је Србију захватио ледени талас. Питате се какве то везе има са поменутим креатором наше судбине? Има и те како. Наиме, раднице у малопродајним објектима моћника раде без грејања. Заиста је мучно гледати их док модрих прстију наплаћују купљену робу и дрхтавим гласом одговарају на постављено питање. Заиста је жалосно гледати осиромашене људе који зарад вештачког очувања егзистенције ћуте и трпе, хланоћу на послу, ниске плате, рад недељом и за празнике. Страх од губитка посла је толико јак и из разлога што о новом послу одлучује опет он. За ових тридесет година власти су се мењале, али је он остајао и опстајао увећавајући свој капитал и моћ са сваком новом влашћу.

Поштовани суграђани, само од вас зависи да ли ћете и даље да ћутите и трпите даља понижења, убијање достојанства и вређања здравог разума. Српски покрет Двери је покренуо кампању „Промена система – сигурност за све“. Шта то значи? Управо кидање нераскидивих веза корумпираних политичара, који зарад личног богаћења дозвољавају домаћи тајкунски монопол. Тај ланац који они успешно граде већ пуних тридесет година нас стеже, гуши, уништава нам животе и тера нашу децу да бољи живот граде далеко од свог дома и своје земље. Уништава нам живот и гази људско достојанство и морални интегритет. Само од наше заједничке снаге зависи хоћемо ли устати и покидати тај ланац. И омогућити долазак на власт људи чистих биографија, који су спремни да раде искључиво у интересу свог народа и који никада до сада нису били део власти нити су учествовали у пљачкању и распродаји државних ресурса.

„Промена система – сигурност за све“ значи децентализацију села. Крајње је време да се грађани општине Пећинци питају и одлучују о томе где и како ће се трошити своје паре, ко ће управљати нашим атаром, али и о свим променама које утичу на здравље становништва. И наравно, без лустрација све ово не би имало смисла. Она значи да сви корумпирани политичари и тајкуни сносе правну одговорност за сву пљачку и богаћење на рачун напаћеног народа. Српски покрет Двери је спреман да се ухвати у коштац са овом аждајом зарад опстанка Србије и грађења друштва истих шанси за све. Јеси ли ТИ?

 

ОО Двери Пећинци

Фото: pecinci.org