Dveri: Pink i RTS u službi neistine,  jer je stvorena nova opozicija koja će srušiti Vučićev režim sa vlasti

Pod diktatom vladajućeg režima glavni razlozi jučerašnjeg protesta Dveri, Zdrave Srbije i USS „Sloga“ nisu bili tema u velikim medijima. Po ko zna koji put mediji manipulišu koristeći se neistinama i skretanjem pažnje na nebitne i fabrikovane teme.


A bilo je ovako:


Protest je počeo okupljanjem ispred zgrade Pinka, gde su ponovljeni zahtevi.
Tom prilikom Boško Obradović je simbolično posuo beli prah ispred zgrade Pinka i pozvao Željka Mitrovića i Čedu Jovanovića „da mu izađu na crtu“ i tom prilikom izjavio:  „TV Pink je ogledalo Srpske napredne stranke. Ako hoćete da vidite kako SNS izgleda iznutra, gledajte Pink, jer je to jedan bolestan sistem za zaluđivanje ovog naroda. Ponavljam zahteve Dveri za ukidanje nacionalne frekvencije za TV Pink i zabranu svih rijalitija u Srbiji“ – rekao je Boško Obradović.
„Ovaj naš performans sa posipanjem bele crte na asfaltu treba da bude uvod u naš današnji protest. To je naša poruka koju šaljemo Mitroviću, da izađe na crtu i da suočimo svoje stavove. Ponavljamo, ko od Srbije želi da napravi rijaliti Zadruga, završiće u Zabeli“ –  rekao je Nogo.


Nakon završenog protesta ispred zgrade Pinka, vešti medijski manipulator, Željko Mitrović, uspešno je uz pomoć svojih poslušnika, čija  novinarska etika odavno ne postoji , iscenirao „napade na novinarke RTV Pink“. Među njima je bila i „novinarka“ Mara Dragović, kojoj toliko bilo loše, da je prvo gostovala uživo na televiziji sa glavnim urednikom Pinka, Gmitrićem, da bi potom bila podvrgnuta hitnom lekarskom pregledu.
Na pitanje novinara o incidentu ispred RTV Pink, Obradović je rekao:  „Kada smo mi otišli ispred zgrade Pinka neko je očito izazvao ili odglumio incident da bi Dveri bile optužene za nasilje. Za 18 godina Dveri, nikada na našim skupovima nije bio niti jedan incident. Očito smo protestom protiv Pinka pogodili u osinje gnezdo i pokazali da je Pink ogledalo vlasti SNS. Pad Pinka značiće i pad Vučića sa vlasti. Zato tražimo oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i ne odstupamo“, izričit je lider pokreta Dveri.


„Pozadina ove medijske histerije je hapšenje Milana Stamatovića i mene koje je tražio Goran Vesić gostujući na Pinku.“, tvrdi Obradović.
Hajci na Dveri i Zdravu Srbiju priključili su se sve perjanice režima, preko „dr“ Nebojše Stefanovića, koji je već presudio o incidentu kao fašističkom činu, a da ni saslušanje okrivljenog nije obavljeno, do Vulina, Malog i nove rijaliti zvezde i ogoljenog manipulatora patriotskim vrednostima, Vojislava Šešelja. Ipak, sinoćni vrhunac ove medijske predstave je Vučićeva poseta „brutalno prebijenim novinarkama“ u Urgentnom centru.


Protest se nastavio ispred Vlade Srbije.


Okupljenima se prvo obratio akademik Kosta Čavoški. On je istakao da je obećanje Žan-Klod Junkera da će Srbija možda ući u EU 2025. obećanje po principu „Ne lipši magarče do zelene trave“.
„On nas smatra magarcima, koji nasedaju takvim obmanama! Kosovo i Metohija su stožer našeg kulturnog identiteta, duhovnosti i državnosti. Onaj koji zna da je ulazak Srbije u EU obmana, Aleksandar Vučić, Briselskim sporazumima suspendovao je primenu Ustava Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, naterao je naše državljane da su upišu u knjigu državljana tzv. Kosova i da na izbore izlaze po ustavu i zakonima samozvane kosmetske države. To ne samo da je nacionalna izdaja, to je veleizdaja, za koju se itekako odgovara“ – zaključio je akademik Čavoški.
omladine, rekla je da je najčešći odgovor mladih kada ih neko pita šta žele – ništa, jer su u beznađu, jer ima je ova pogubna vlast ubila nadu za život. Zato moramo da se borimo, za svoj život, za svoje porodice, jer ovako zaista više ne može! – poentirala je Vlajićeva.

Bivši radnik Elektroporcelana iz Aranđelovca, Ivan Ivanović, je pozvao sve nezadovoljne radnike da se udruže, jer je po njegovim rečima to jedina šansa za opstanak.
U ime bivših radnika EI Niš, obratio se Radiša Spasić, koji je rekao da je cilj ovog protesta na prvom mestu  probijanje medijske blokade i dalja borba za donošenje sudskih presuda zbog neisplaćenih plata radnicima u svim pljačkaškim privatizacijama fabrika u Srbiji.


Bivši radnik C marketa, Milica Gliska, rekla je da je danas pozvana od strane bivših radnika velikog giganta C marketa, da kaže da su bukvalno isterani na ulicu i da već godinama mole vlast da radnici dođu do svog kapitala tj. svoje fabrike. Istakla je da opljačkana imovina C marketa vredi milijardu evra.


IKL-a istakla je da je borba počela još 2000. godine. Sud je presudio da je imovina firme nezakonito oduzeta i da se radi o pranju para, kao i da ta presuda ni do danas nije sprovedena.


Predsednik sindikata radnika IMR – Rakovica, Dragan Milivojević, je zaključio da su siromašni radnici za ovu vlast višak ne samo radne snage, nego i višak stanovništva. „I na sledećim izborima ne dozvolite da nam se ovo ponovi“ – rekao je Milivojević.


U ime poljoprivrednih proizvođača, obratio se Nenad Manić iz Banata. On je rekao da su poljoprivrednici pretrpeli dve elementarne nepogode, sušu i ovu vlast. Istakao je da poljoprivrednik ima manju penziju od socijalne pomoći. I da to ovako više ne može.
, potpredsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije, čovek koji je vratio Vučiću pet hiljada dinara na račun, pozvao je sve one koji sede kod svoje kuće da ne budu inertni, već da se uključe u borbu za sopstveni život.


Sledeći govornik bio je narodni poslanik Dveri, Srđan Nogo: „Novac od narkotika se pere preko lažnih privatizacija, da bi ovi radnici danas bili gladni i na ulici, a sve dok nam poludeli dirigent, Željko Mitrović, baca banane i ponižava naciju. Ostavili smo ti crtu Željko, jer znamo da to voliš. Odgovori, kome si dao pet miliona evra mita da bi dobio kredit? Šaljemo danas poruku sa ovog mesta i Ani Brnabić, koja neće da primi ove mučene ljude, a ide na gej paradu! A Vučiću poručujemo da mu nećemo oprostiti što je sa teroristom Haradinajem napravio vlast“ – rekao je Nogo.

Poslednji govornik pred početak protestne šetnje glavnim beogradskim ulicama bio je predsednik Dveri i narodni poslanik, Boško Obradović.


„Došli smo da im kažemo da se ne plašimo aktuelne vlasti i da pošaljemo jasnu poruku režimu, da ovako više ne može. Ovo je važan prvi korak, jer predstavlja prvo okupljanje opozicionog i patriotskog saveza u kome su i političke stranke i grupe građana i radnici oštećeni u privatizacijama i sindikata i ratni vojni veterani i Udruženja penzionera i Srbi sa KiM i svi oni koji danas stradaju pod vlašću Vučića i SNS. Nećemo više da ćutimo i trpimo i zato dižemo glas! Zato je ovaj dan važan, jer se ova ideja ostvarila: da se pokrenu protesti protiv ove vlasti, koji će se uskoro omasoviti“ – zaključio je Obradović.
Okupljeni građani potom su predvođeni Obradovićem, Stamatovićem i Veselinovićem, krenuli u protestnu šetnju od Vlade, preko  zgrade predsedništva, Terazija, Trga Republike , Narodne Skupštine do zgrade RTS-a u Takovskoj.


Prvi govornik ispred RTS-a, predsednik USS „Sloga“ , Željko Veselinović je rekao da ne može da veruje kako pojedine političke partije i novinarska udruženja osuđuju napad na novinarku Pinka, koji nije ni postojao:
„Cela predstava je izrežirana unapred. Policija se sklonila u momentu kada je Željko Mitrović provocirao narod i gađao ga bananama. RTS je kuća svih nas, jer svi mi plaćamo pretplatu da bi ta televizija radila i zato je vreme da se čuje i druga strana. Hoću da se na RTS-u čuje kako su radnici danas maltretirani i rade u pelenama za 200 evra!“ – rekao je Veselinović.


Sledeći govornik bio je Slaviša Ristić, narodni poslanik i predstavnik narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“:
„Većinski deo Srba na KiM kaže da je Aleksandar Vučić najveći izdajnik kojeg je Srbija ikada imala. Zašto RTS ne pusti demanti najvećih funkcionera Jedinstvene Rusije, da nisu podržali ulazak Srpske liste u vlast sa teroristom Haradinajem? Zato što Vučić neće istinu. E, tome mora doći kraj!“


Pre nego što je delegacija protest pošla da uruči zahteve i  proba da gostuje uživo na Dnevniku2 RTS-a, okupljenima se obratio predsednik Zdrave Srbije, ujedno i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović:
„Pozivamo SPC da stane uz nas jer smo mi istinske srpske patriote, koje se nikada neće odreći svetosavskog puta.  On je dodao da RTS i privatne televizije govore narodu iz unutrašnjosti ono što plaćeni analitičari kažu, a oni rade za aktuelnu vlast.

„Mi predstavljamo narod i želimo da na nacionalnoj televiziji govorimo o sebi, a ne da analitičari tumače naše reči. Došli smo danas i dolazićemo opet dok ova vlast ne padne!“ – zaključio je Stamatović.


Nakon što je dežurni urednik Dnevnika odbio da delegacija protesta učestuje uživo u programu, po izlasku iz RTS-a, okupljenima se ponovo obratio Boško Obradović:

„Urednik Informativnog programa nije smeo ni da siđe i da nam oči u oči saopšti odgovor na naše pitanje. Poslao je samo odgovor po kuriru, da mi, porodična, tradicionalna Srbija ne možemo da gostujemo u Dnevniku 2 RTS-a, zato što je uživo gost Goran Miletić vođa pederskih organizacija u Srbiji.


Njima je preča promocija homoseksualizma nego porodična, tradicionalna i patriotska Srbija koja je danas došla u Beograd. To je odgovor RTS-a! Ne važi njihova deviza Vaše pravo da znate sve. Mi nemamo nikakva prava! Šest godina Vučić nije izašao nikome iz opozicije na TV duel, osim Jeleni Milić i Karleuši. To vam je Vučić! Obična politička kukavica!


Nastavićemo da tražimo veću zastupljenost opozicije u informativnom programu i mnogo veću prisutnost unutrašnjosti Srbije na RTS-u, kao i da svako veče posle Dnevnika 2, u toku radne nedelje, imamo emisiju gde će vlast i opozicija sučeljavati svoje stavove.

Bez slobode medija nema slobodnih izbora. Ovo je jedan veliki početak, istorijski trenutak u kome je stvoren široki opozicioni front patriotskih organizacija i obespravljenih radnika, koji će skinuti Vučića sa vlasti“ – zaključio je predsednik Dveri, zahvaljujući se okupljenima na dolasku.

Skup je završen mirno oko 20 časova.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri