Делегација Српског покрета Двери коју су чинили потпредседник мр Иван Костић и председник покрајинског одбора Двери за Војводину и председник ГрО Двери Нови Сад Ивана Стојановић, поднела је данас Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду кривичну пријаву против председника ЛСВ Ненада Чанка.

Овом приликом они су истакли следеће:

Иван Костић: Двери су поднеле кривичну пријаву против Ненада Чанка због кривичних дела (наведено 6 кривичних дела). Чанак је у емисији Ново јутро на Пинку 28.09. износећи лажи позивао грађане Србије и Црне Горе на кршење Устава и загарантованих верских права, чиме је изазвао верску и међунационалну мржњу. Чанак је свесно у емисији позивао људе на ометање верског обреда СПЦ чиме је подстрекивао људе на урушавање демократије, а својим присуством је и учествовао у нередима на Цетињу. Чанак је на дугогодишњој апанажи криминалниг режима Мила Ђукановића, а такође и на грбачи грађана Србије протеклих 20 година. Због таквих политичара као што су Чанак и Угљанин неопходно је донети Закон о лустрацији, којим би се лустрирали из политичког живота због свог антидржавног деловања и кршења Устава и закона Републике Србије. Одговорност за поступак Ненада Чанка сноси и ТВ ПИНК која му је дозволила да учествује у тој емисији. Очекујемо да Више јавно тужилаштво реагује по нашој кривичној пријави и да покрене истрагу против Ненада Чанка због кршења закона.

Ивана Стојановић: Двери су у више наврата упозоравале на штеточинско деловање Ненада Чанка и ЛСВ у Новом Саду и Војводини. Иако је од 2016. године у власти са СНС у Новом Саду, није му сметало да у прошлом мандату месецима држи Каталонску заставу изнад страначких просторија и тако се директно меша у унутрашња питања Шпаније која није признала Косово. Питање геноцида у Сребреници и признање Косова само су још нека питања на којима он и његова странка истарајавају. Покретање питања војвођанске нације је такође координисан рад на сепаратистичким идејама. Последњи његов одлазак на Цетиње и директно мешање у унутрашња питања Црне Горе и питања СПЦ директно су против интереса српског народа. Све то време градоначелник Новог Сада лицемерно осуђује тамошња догађања не помињући свог коалиционог партнера и прича о некаквом рационалном понашању, док председник покрајинске Владе оштро осуђује Чанково антиуставно и антидржавно деловање. Ко ту кога замајава и зашто? Чанак је осрамотио Нови Сад. Постављамо питање градоначелнику: шта је још потребно да Ненад Чанак уради и изјави против интереса Србије да би са њим раскинуо канализациону коалицију?

 

Целу конференцију за медије можете погледати овде:

 

[ngg src=“galleries“ ids=“463″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфослужба Двери