На прошлонедељној конференцији за медије Породичну шетњу у суботу, 15. маја у 15 часова испред Народне скупштине у Београду подржало је пет организација: поред Српског покрета Двери, то су Коалиција за природну породицу, Државотворни покрет Србије, Српска монархистичка странка „Српска слога”, Покрет Буђење, Нова снага Србије, као и новинар и уредник портала Србин инфо Дејан Петар Златановић.

        Такође, подршку Породичној шетњи данас су дали и: Драган Станојевић – Покрет дијаспоре РОД (https://youtu.be/d0eq2lbkfc8), Звонко Михајловић, бивши председник општине Штрпце, Србин који живи јужно од Ибра (https://youtu.be/kXJUSqm4isI), као и Славко Стефановић, још увек актуелни председник Скупштине АП Косово и Метохија, представник Срба са севера КиМ (https://youtu.be/PUl_h5nuHRk).

Драган Станојевић: Један од циљева нашег покрета јесте очување породице и традиционалних вредности. У Србију су увезени пројекти који уништавају српски род, мењају састав становништва, однос полова и ударају на темељ нашег друштва, а то је породица. Нажалост, свака власт у Србији је прихватала и наметала те вредности које су директно угрозиле опстанак наше породице. Породица је темељ српског рода и ту нема компромиса и политичких подела! Зато покрет РОД подржава Породичну шетњу која ће се одржати 15. маја у 15 часова испред Народне скупштине у Београду! Уопште није важно ко је организатор, већ је важно то да се око тога морамо ујединити без обзира на политичку коњунктуру.

Звонко Михајловић: Од оснивања прве српске државе па све до данашњег дана, основни темељи српског друштва били су породица, војска, црква и није случајно што су сви српски непријатељи управо покушавали да сруше све ове постулате. Некакав покушај озакоњења истополних бракова је директан ударац на српску традиционалну породицу са циљем њеног слабљења, а самим тим и слабљења српске државе. Из тог разлога, из најјужније српске енклаве Штрпца, позивам све национално и патриотски свесне људе да се 15. маја окупе испред Дома Народне скупштине како би изразили своје противљење против једног оваквог накарадног закона, а организаторима из Српског покрета Двери желим да истрају у намери да спрече његово доношење јер би последице биле далекосежне.

Славко Стефановић: Породица је за српски народ на Косову и Метохији одувек била и остала основна ћелија у друштву, увек била на првом месту, то је био стожер око кога су се Срби окупљали и када су славили и када су се рађали, када су доносили значајне и велике одлуке, а и када се туговало. Дајемо максималну подршку породици, браку, рађању деце, младим брачним паровима, брачним паровима без деце, старим, слабим и немоћним људима. Против смо доношења било каквог противуставног закона и противуставног акта, па се противимо и доношењу противуставних закона које промовише владајућа гарнитура, а то су Закон о истополним заједницама, Закон о родној равноправности и Закон о забрани дискриминације. Устав јасно каже да је брак заједница између мушкарца и жене. То је тако одувек било, то је тако и од Бога остало. Кад је у питању одбрана породице, морамо бити јединствени и сложни и ту не би требало да буде било какве поделе. Зато 15. маја покажимо колико нам је стало до наших породица, колико нам је стало до наше деце, колико нам је стало до наших мајки и до наших очева.

 

Инфослужба Двери