Dveri podržavaju zahtev da SBB (KKR) ne bude privilegovan od strane RTS-a

Poslaničkoj grupi Dveri je od preduzeća Elta –Kabel iz Doboja stigao dopis, u kojem nas informišu da im je RTS zabranio emitovanje utakmice košarkaške reprezentacije Srbije i da ova zabrana ne važi za SBB kablovskog operatera.

Dveri, uz veliku naklonost prema građanima Republike Srpske, bez rezerve podržavaju zahtev da se obezbedi jednak tretman RTS-a prema svim operaterima van teritorije Srbije. Medijski javni servis je vlasništvo svih građana Srbije, koje sa građanima Republike Srpske vežu neraskidive veze i može se reći da je svaka reprezentacija Republike Srbije, i njihova. To je samo još jedan argument da RTS prekine da protežira kablovskog operatera čiji je vlasnik general  Petreus, penzionisani direktor CIA. Njegov fond KKR već je, prema izveštavanju medija, u Srbiji vlasnik nekoliko medija.

Naši sunarodnici u Crnoj Gori su nam se ranje takođe žalili da im je uskraćena mogućnost da gledaju sve aktuelne sportske događaje iz Srbije, ali pored ovih svedočenja, Dveri ne poseduju ovako jasnu dokumentaciju koja bi ukazala na zloupotrebu kojom RTS uskraćuje prava Srbima van Srbije i ostalim građanima u okruženju, da prate sportske događaje u Srbiji, a da građani Srbije, koji svojim novcem finansiraju svoj medijski servis, o tome nisu ni informisani.
Srpski pokret Dveri zahteva od uprave RTS-a da hitno povuče ovaj sramni zahtev ili ga primeni na sve operatere ravnopravno. Ukoliko ne žele ni jedno ni drugo, neka javno kažu ko od njih zahteva da krše zakon i diskriminišu operatere.

Ovo je još jedan i te kako opravdan razlog da pozovemo sve građane Srbije, Republike Srpske i Srbe iz Crne Gore na protest 16. septembra u 16 časova ispred Vlade Republike Srbije i da šetnjom do RTS-a zajednički zatražimo slobodu medija i izveštavanja.


Infoslužba Srpskog pokreta Dveri