Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери пружа подршку становницима лозничких села који су угрожени отварањем рудника литијума и због тога организовано долазе за Београд да изразе свој протест у суботу, 11. септембра у 14 часова испред Председништва.

       Као што смо заједно са њима од почетка у борби против злогласне стране мултинационалне компаније „РИО ТИНТО”, када еколошких организација и политичара из Београда нигде није било, тако ћемо и у суботу бити са њима испред зграде Председништва. Где год је „РИО ТИНТО” у свету пословао оставио је еколошку пустош иза себе и не смемо дозволити да се тако нешто догоди и у Србији. Зато подржавамо оправдане захтеве мештана лозничких села који траже забрану отварања рудника, као и проширивање фронта у овој патриотској борби.
           
Овим поводом осуђујемо покушаје политичке и предизборне злоупотребе народног протеста против „РИО ТИНТО” од стране разних еколошких и левичарских организација које стављају монопол на бављење еколошким темама. Заштита животне средине је изнад идеолошких подела на левицу и десницу и захтева удруживање свих народних снага да бисмо спречили штету по природу, пољопривреду и здравље становништва. Посебно је проблематично када се за екологију брину они које финансирају западне амбасаде и фондови и који су спремни да признају независност лажне државе Косово. Како им се може веровати да ће бранити нашу животну средину када се одричу дела наше државне територије? Зар и КиМ није наша животна средина коју такође треба бранити од иностране окупације као и лозничка села? Надамо се да суботњи скуп неће бити политички злоупотребљен од стране будућих изборних учесника јер у суботу нисмо испред Председништва да бисмо промовисали било коју политичку опцију за следеће изборе већ да бисмо се сви заједно супротставили владајућем режиму који сарађује са „РИО ТИНТО” и омогућава им рад у Србији.
           
Српски покрет Двери упозорава јавност да тамо где је „РИО ТИНТО” у свету прошао трава више не расте и да је потребно да подржимо грађане који су устали против ове пошасти широм Србије. Позивамо присталице Српског покрета Двери да својим присуством у суботу испред Председништва Србије у Београду подржимо долазак становника Јадра и Рађевине, Добриња, Прањана, Косјерића, Ваљева, Мионице, Љига, Рековца, Врања, Пријепоља и других угрожених делова Србије којима такође прети истраживање руде и отварање рудника литијума. Све присталице Двери позивамо да се на протесту појаве без икаквих страначких обележја већ искључиво са српским заставама.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: