Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri posmatrači na Opštem skupu Pokreta rusofila u Bugarskoj

Četvoročlana delegacija Srpskog pokreta Dveri bila je 22. jula 2017. u statusu gosta-posmatrača na Opštem skupu Nacionalnog Pokreta Rusofila u Sofiji, i tom prilikom susrela se i sa predsednikom bugarskih rusofila g. Nikolajem Malinovim, kao i sa drugim visokim predstavnicima akademske i stručne javnosti, koji su prisustvovali skupu, koji je brojao preko 300 delegata.


Delegaciju Srpskog pokreta Dveri su činili: Zoran Radojičić, narodni poslanik i predsednik Saveta za odbranu i bezbednost, dr Predrag  Mitrović, potpredsednik Dveri, Goran Igić, koordinator Saveta za manjinska pitanja i Čedo Gvero, predsednik Gradskog odbora Dveri u Kikindi.


Među domaćinima istakli su se svojom srdačnošću prof. Stanislav Stanilov, g. Stanil Stanilov i g. Nikolaj Dimitrov, delegati na ovom saboru, a velika čast je bilo upoznati i vodećeg bugarskog geopolitičara Valentina Vaceva, inače pristalice srpsko-bugarske strateške saradnje.


Na samom Saboru, koji se održao u sali „Evropa“ hotela „Moskva“ u Sofiji izglasano je poverenje dosadašnjem predsedniku rusofila g. Malinovu, koji je već osam godina na čelu najmasovnije nevladine organizacije u Bugarskoj sa oko 37 000 registrovanih članova, a razmatrane su i druge tekuće teme u organizaciji.


Pozdravne čestitke skupu uputili su i Njegova Svetost Patrijarh Neofit i premijer Bugarske Bojko Borisov. Skupu su prisustvovali i prvi sekretar ruske ambasade Robert Šestakov i deputat Dume Ruske Federacije Sergej Gavrilov. Oni su  uručili Nikolaju Malinovu nagradu za razvoj građanskog društva u ime ruskog  parlamenta, kao i medalju posvećenu pobedi nad fašizmom.


Predstavnici Dveri su se poklonili moštima Svetog Kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje u centru Sofije.


Info-služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: