На Дан ослобођења Јагодине у Другом светском рату Српски покрет Двери изражава дубоку захвалност свим Јагодинцима али и руским ослободиоцима који су положили своје животе за слободу нашег града и наше отаџбине.

Деценијама подељена јавност непрестано тражи кривце на оној „другој страни“ српског народа ниподаштавајући чињеницу да су на обе стране у највећој мери пушке носили обични људи, људи попут наших комшија, жељни слободе и живота достојног човека. Важност чињенице да су Срби као народ током Другог светског рата имали два ослободилачка покрета у свој нашој муци, патњи и међусобном страдању ипак нас чини јединственим јер је обичан народ лежећи у рововима као превасходан циљ имао борбу против страног агресора и нацистичке Немачке.

Никада се не сме изгубити из вида да је управо братски руски народ како за време династије Романов у Првом светском рату, тако и за време комунистичке власти у Другом светском рату био и остао на страни Срба без обзира на политичке прилике и врсту друштвеног уређења наше земље.

Бришући поделе на ове и оне Србе, градска организација Српског покрета Двери позива суграђане и сународнике да у општем интересу, превазилазећи идеолошке разлике, нађемо најмањи заједнички садржалац и заједно допринесемо промени овог накарадног режима који нас нацистичким принципом владавине годинама угњетава као и да заједно створимо такав амбијент у коме ће сви имати права на став, слободу мишљења и слободу политичког деловања без страха од последица по егзистенцију а не тако ретко и по живот, што је данас реалност у Србији. Пољопровредници, лекари, студенти, радници, труднице и мајке, сви су данас угрожени јер живимо у земљи у којој владају странке а не институције и у којој је реч властидршца важнија од слова закона.

Зато данас, поштујући претке и руске пријатеље који су искрено гинули за нашу слободу, на ма којој страни током рата били, позивамо грађане пре свега на мудрост и саборност а затим на борбу јер је дошло време да сви устанемо и успротивимо се, као што су то током рата урадили они којима данас дугујемо своју слободу.

Стефан-Вук Милановић, председник ГрО Двери Јагодина

Фото: Глас Поморавља