Овим саопштењем желимо да упознамо јавност са немилим догађајем који се одиграо у ноћи између 28. и 29. фебруара 2020. године, око 03:00 часа након поноћи када је испред породичне куће у Пожаревцу, у потпуности изгорео аутомобил координатора СП Двери за Браничевски округ и члана Управе ГрО Двери у Пожаревцу Драгана Јовића.

ПУ Пожаревац још увек није званично потврдила да ли је пожар подметнут, али по свим показатељима до сада, сва је прилика да је аутомобил запаљен и да није плануо сам од себе. Драган Јовић је аутомобил паркирао испред породичне куће у 21.00 часова, а експлозија и пожар су се десиле нешто након 03.00 часова иза поноћи, што могућност да је аутомобил изгорео сам од себе своди на минимум.

Драган Јовић је иначе, човек  познат по вишегодишњем стажу у Дверима као и по томе што је за време свог ангажовања указивао на велики број афера у Пожаревцу, веома је активан на друштвеним мрежама и протестима широм Србије.

Због свега наведеног се оправдано може сумњати да је пожар подметнут, а поготово ако се узме у обзир да ово није прва непријатност која се дешава члановима ГрО Двери у Пожаревцу. Овом догађају је претходило прелепљивање излога канцеларије Двери у Пожаревцу, тај случај је уредно пријављен ПУ Пожаревац, а до данашњег дана починиоци нису пронађени, престанак радног односа једном од чланова ГрО Двери у Пожаревцу као и друге свакодневне непријатности које чланови СП Двери Пожаревац доживљавају.

Овим путем ГрО Двери Пожаревац жели да се захвали ПУ Пожаревац која је одмах након немилог догађаја изашла на увиђај, и јако професионално одрадила свој део посла, те и да изразимо наду да ће професионално наставити да раде на овом случају и да ће предузети све потребне радње како би се у најкраћем могућем року пронашли и наручиоци и починиоци овог дела.

ГрО Двери Пожаревац