Не можемо више да ћутимо на дрско и безобразно понашање људи из редова Српске напредне странке у Пожаревцу који су градску власт претворили у организацију за освету и уништавање поштених грађана и предузећа.

     На делу је увелико освета СНС клана над Аррива Литас, предузеће које преко 70 година поштено, одговорно и законито обавља делатност у области саобраћаја. Град Пожаревац покушава да се угледа на веће градове у Србији и свету по питању аутобуског градског и приградског превоза путника. Међутим, јавна набавка за јавно-приватно партнерство градског и приградског превоза испраћена је од стране града Пожаревца бројним неправилностима, међу њима прихватање скупље заједничке понуде два предузећа Дуга из Петловаче код Шапца и Континентална из Куле код Малог Црнића за период од 1 године преко 2.500.000 евра. Аррива Литас из Пожаревца, предузеће са дугом традицијом у превозу путника дало је за 2.500.000 евра нижу понуду за период од 1 године.

     Шта је ту сумња, Град Пожаревац и његови властодршци желе да кроз свакакве освете уклоне Аррива Литас из Пожаревца, знамо да Аррива Литас не вози бесплатно СНС присталице на митинге и скупове. Континентал из Куле код Малог Црнића где год да СНС клан одржи митинг или скуп вози њихове присталице бесплатно. А то је незаконито.

     Град Пожаревац је за потребе превоза путника на територији града Пожаревца донео одлуку о додели уговора предузећима „Дуга“ из Петловаче код Шапца, које је конкурисало у заједничкој понуди са „Континенталом“ из Куле код Малог Црнића. Реч је о моделу јавно-приватног партнерства, на основу којег ће ова два превозника вршити делатност превоза путника на територији града Пожаревца наредних 15 година.

     „Аррива Литас“ компанија (Deutches Ban) најбезбеднији превозник која седам деценија врши превоз путника на територији Пожаревца, учествовала је у овој јавној набавци, међутим, понуда је одбијена. Као разлог наводи се да компанија нема пословне и техничке капацитете који су тражени.

     Зато што сматрају да су оштећени у поступку јавне набавке, компанија Аррива јутрос је на улице Пожаревца, у знак протеста, извезла своје нове аутобусе, како би грађанима, како кажу, показали своје капацитете.

     Градска организација Двери у Пожаревцу сматра да је оваква одлука чин освете према фирми Арива Литас и сматра да ће штету платити грађани уколико Арива покрене арбитражу пред судом у Стразбуру, те предлаже да Скупштина поништи одлуку Градске управе.

ГрО Двери Пожаревац

[ngg src=“galleries“ ids=“283″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]