Српски Покрет Двери - Лого
Search

Шест предузећа је излицитирало и купило грађевинско земљиште у у индустријској зони северни блок. Реч је о градско грађевинском земљишту у новој индустријској зони коју је градска управа понудила на продају. Тренутно најатрактивнија привредна локација, до које је једино доведена комунална инфраструктура продата је по цени од око 1000евра по ару!

       Продаја земљишта у индустријској зони по багателној цени је заправо пљачкање града Пожаревца и њених грађана! Градски одбор Двери позива тужилаштво и полицију да по службеној дужности спрече незаконито и криминално понашање појединаца и властодржаца!

Срамотно је продавати тако јефтино градско земљиште, јер грађани Пожаревца знају да земљиште у приградским зонама кошта од 3000 евра, до 10 000 евра по ару. Постоји тачно утврђена вредност земљишта и то се може врло лако проверити.

ГрО Двери Пожаревац изражава сумњу да ће нови власници заиста „ставити у погон“ малу привреду у Пожаревцу и отворити нова радна места, нарочито ако се зна да су неке од тих фирми биле уплетене у СНС малверзације.

Две фирме које су дошле у посед земљишта имају исту директорку, а која је у јавности позната као илегална инвеститорка на  Копаонику, против које је поднета кривична пријава заједно са још седморо осумњичених међу којима је Милутин Јеличић Јутка, о којима је детаљно писао тим новинара са интернет портала Инсајдер.

Намећу се неколико питања која оправдавају незадовољство грађана у транспарентност продаје земљишта у индустријској зони, постављамо питање градоначелнику града Пожаревца Саши Павловићу о детаљима продаје:

Српски покрет Двери кроз програм „Промена система – сигурност за све“ и лустрацију виде кључно решење за спречавање даљих злоупотреба и незакониту продају државне имовине. Време је да овај град воде стручни људи и добри домаћини који ће вратити некадашњи сјај Пожаревца и радити у интересу свих грађана! Одговорно управљање и интерес грађана на првом месту!

За бољи Пожаревац!

 

 

ГрО Двери Пожаревац

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: