Српски Покрет Двери - Лого
Search

Као некадашњи саборци из кампање бојкота прошлогодишњих избора, поздрављамо одлуку колега из друге две опозиционе колоне – центра и левице – о изласку на наступајуће изборе на свим нивоима 3. априла следеће године.

       Колегама желимо успех у опозиционој борби и мислимо да је најмање што можемо заједнички учинити нека врста џентлменског споразума о ненападању. То је управо оно што Српски покрет Двери није имао када се одлучио за излазак на изборе пре два месеца, док сада уважене колеге из бојкот опозиције нико не пита зашто крше бојкот и да ли се шта променило у изборним условима од прошле године. То само говори о огромном лицемерју које постоји у медијима и делу опозиционе јавности, али то оставимо иза себе јер је бојкот прошлост и окренимо се припремама за изборе.

Процес уједињавања Странке слободе и правде, Народне странке и Демократске странке видимо као обнову Демократске странке каква је била пре 2012. године, у чему недостаје још само Борис Тадић, а Зелено-Леву коалицију као још прозападнију колону. Нити једно нити друго није оно што је био Савез за Србију – уједињена опозиција без обзира на идеолошке и друге политичке разлике у функцији техничке коалиције за смену власти и формирање прелазне надстраначке прелазне владе која би за годину дана донела системске законе, уредила државу и омогућила поштене изборе на које би онда свако изашао са својим програмом, а грађани гласали без садашњих притисака и уцена којима су изложени под Вучићевим режимом. Нажалост, Савез за Србију се – не вољом Двери – распао баш после успешног бојкота када смо довели у питање легитимност власти и система. Надамо се да то није било само зато да би се опет сабрала разједињена Демократска странка, елиминисале Двери и укинула обавеза очувања Косова и Метохије у саставу Србије која је проистицала из 30 програмских тачака СзС.

Било како било, сада су пред нама избори, имамо три опозиционе колоне некадашње бојкот опозиције и обавезу заједничке борбе против било каквог вида изборних нерегуларности, манипулација и крађа. Зато Српски покрет Двери јавно предлаже сарадњу унутар опозиције по црногорском моделу од прошле године, као и формирање заједничког изборног штаба за контролу комплетног изборног процеса. Још једном желећи свако добро колегама из опозиције, наглашавамо да је пут Двери пут промене система, а не козметичких промена власти након којих би скоро све остало исто.

 

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: