Пожега је јасан показатељ да је Србији потребна промена система, а не само власти – у Пожеги је ухапшено комплетно општинско руководство, али рад и новог општинског руководства је показатељ да систем мора да се промени и да више никада не дозволимо да било која власт завлачи руке у џеп грађана и пљачка их.

     Наиме, и даље у јавним набавкама имамо расписане тендере где се јави само један извођач/понуђач који добије посао, а онда ангажује подизвођаче за реализацију тог посла. И друштвене мреже и међу грађанима бруји о таквим пословима, а последњи у низу јесте објава на једној Фејсбук страници (Дневна доза просечног Чачанина), која се тиче изградње игралишта у Пожеги.

     С тога, општинском руководству у Пожеги постављамо следећа питања: Да ли се наставља иста политика пословања у општини Пожега само са различитим актерима? Да ли су за све јавне набавке расписивани тендери? Да ли у време пандемије, када је свакако пажња грађана усмерена пре свега на своје здравље као и здравље ближњих, општинска власт управо ову ситуацију користи за оваква пословања?

     Све ово указује на идентичан рад и старог и новог СНС руководства општине и заиста више не знамо колико пута општинско руководство треба да буде ухапшено да би се у Пожеги коначно почело радити на поштен начин и у интересу грађана Пожеге.

ОО Двери Пожега

Фото: ФБ страница Дневна доза просечног Чачанина