Још 2013. године, тадашњи први потпредседник Владе Србије, а данас председник Србије Александар Вучић је дословце изјавио: „ТВ претплата, као што сам и обећао, биће укинута, јер ја не припадам оном типу људи који је 12 година обмањивао грађане Србије и бавио се маркетиншким триковима. То је обавеза од које нећемо одустати.“

     Наравно, ово се испоставило као још једно у низу лажних обећања Александра Вучића којима свакодневно обмањује грађане Србије. Јер од тада, па до данас ТВ претплата за Радио телевизију Србије је само константно увећавана, почев од 150, па преко 220 до данашњих 255 динара, док ће од 1. јануара 2021. године она износити 299 динара. Дакле, она не да није укинута већ ће бити увећана за 100%!

Да је у Србији на снази систем у коме институције функционишу, најнормалнија ствар би била да се за јавни медијски сервис свих грађана плаћа ТВ претплата. Али РТС није то, већ је продужена медијска машинерија Александра Вучића. На РТС-у искључиво гостују представници власти или Александар Вучић и то увек сам, док сви који другачије мисле од актуелног режима немају простор да искажу своје ставове или га имају у времену од неколико секунди месечно. Зашто би онда партијски јавни сервис плаћали сви грађани Србије?

 

Инфослужба Двери