На данашњи дан, логично је поставити питање – да ли је потребно да општинска власт у Пријепољу, поред Штаба за ванредне, формира и Штаб за редовне ситуације? Већ постојећи Штаб бави се ванредним појавама као што су природне непогоде, али грађани наше општине с правом очекују одговор на питање – ко треба да се бави редовним појавама као што су снежне падавине у сред зиме, кад им време јесте?

     Шалу на страну, али данас се десио парадокс – половином јануара, после снега који је падао током само једне ноћи Пријепоље се нашло у снежној блокади. У центру града снег чисте само грађани испред својих кућа и аутомобили који се пробијају кроз снежне препреке на градским улицама. У приградским насељима, стање је још горе, где је права уметност докопати се магистралног пута. Ситуација у планинским селима, посебно је тешка, јер ако се мештани сами не организују и не пробију путеве кроз наносе, немају у кога другог да се уздају.

     Звучи невероватно, али је истинито да на почетку треће деценије 21. века, једна локална администрација на Европском континенту неспремно дочекује први снег, на територији за коју је одговорна. Питамо се шта би било да су се поновиле падавине из 1999. или 2012. године?

     Запослени и болесни јутрос су, тешко и углавном са закашњењем, стизали до свог циља, што је узроковало последице које су сигурно могле бити избегнуте да је свако радио свој посао одговорно и савесно.

     Зашто постоји буџет локалне самоуправе и зашто га грађани пуне ако локална власт не може да одговори на овакве изазове? Ко треба да се „ухвати у коштац“ са првим снегом, ако не власт? Од кога да очекујемо одговоре за катастрофу која нас је данас задесила, ако не од власти? Или је можда, опет, опозиција крива за све?

     Плашимо се да се поново редовна појава не претвори у ванредну прилику за екстра зараду, као пре неколика година, када су машине ангажоване за чишћење снега радиле по 25 сати дневно.

     Најмање што можемо да прихватимо као одговор власти, на ову тему, је брза реакција у виду извињења грађанима, смене одговорних лица и хитног ублажавања последица. Не може бити да нико није крив и да постоји оправдање за неочишћене улице и главне општинске саобраћајнице у Пријепољу. Одговорност је решење за сваку ситуацију па и за ову.

Општинска организација Српског покрета Двери у Пријепољу