Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери обележиио је Савиндан – своју славу, али и прославио 22. рођендан. Централна прослава одржана је у канцеларији Двери у Београду, а славу су обележиле и многе градске и општинске организације Двери широм Србије.

     На централној прослави председник ГрО Двери Београд Радмила Васић изјавила је: „Нико није могао да замисли да ће идеја групе студената међу којима је и данашњи председник покрета Двери Бошко Обрадовић (уз Бранимира Нешића и Оливеру Дуњић), да покрене издавање фотокопираног студенстког часописа, који би због копије једва могао да се назове часописом, прерасти у један веома озбиљан породични Покрет који се залагао и залаже се да створимо и уредимо земљу тако да смо поносни и да се не стидимо онога што ћемо оставити деци. Први часопис изашао је на Савиндан 1999. године, добио је назив „Двери Српске“ и био је први часопис православних студената и родољуба на Београдском Универзитету од Другог светског рата и распада комунизма. Тако је почела историја Двери које су након вишегодишњег издавања овог часописа и много трибина на Машинском факултету 2003. године прерасле у прву српску патриотску невладину организацију Српски сабор Двери. У том периоду Двери су издале више десетина часописа, књига, одржале стотине трибина широм Србије и расејања од тога преко 120 трибина само на Универзитету у Београду и стотине у Европи, Америци, Аустралији.

Двери су оснивачи Сабора српске омладине, Српске мреже као и Покрета за живот, прве модерне кампање и промоције породичних вредности и борбе против беле куге.

Подсетићу и да су Двери организоавале више десетина хуманитарних акција, породичних шетњи, а Српски сабор Двери је добитник и плакете “Вечерњих новости“ за најплеменитији подвиг 2007. године за хуманитарну акцију помоћи опстанка народних кухиња на Косову и Метохији, као и архијерејске грамате Његове Светости блаженопочившег патријарха српског господина Павла и то 2009. г. за десет година рада.

Сада се навршавају 22 године од оснивања Двери, а од тога и 10 година како смо политички активни и као парламентарна и као ванпарламентарна странка. Двери остају да буду политичка организација породичних људи и родољуба који имају хришћански и државотворни поглед на свети и политику. Двери стављају породицу и породичне врености на прво место и ми нудимо и решења за развој демократије, економије, привреде и пољопривреде. Део програма смо презентовали у Прогласу “Промена система сигурност за све“ који смо промовисали у септембру 2020. године. Тежимо стварању праведног и сигурног друштва, јаких и независних институција, да будемо кућа у којој ће се решавати проблеми обичних грађана који у овом систему нису препознати.

На крају честитам славу Свети Сава свим школама, свој деци и просветним радницима у Србији, посебно деци и просветним радницима на Косову и Метохији. Савиндан честитам и нашој браћи и сестрама у Црној Гори, Хрватској и Републици Српској и свим Србима у региону и дијаспори. Срећна слава Свети Сава!“

[ngg src=“galleries“ ids=“358″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфослужба Двери 

Централна прослава Савиндана у Београду: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: