Српски покрет Двери пружа подршку најављеном скупу за недељу 17. мај, у 17 часова испред Дома Народне скупштине под називом „Слобода, сигурност и правда за све!“.

      Грађани окупљени у организацији СЛОБОДА, СИГУРНОСТ И ПРАВДА ЗА СВЕ су очито препознали борбу за нормалну и демократску Србију председника и потпредседника Двери Бошка Обрадовића и Ивана Костића, који штрајкују глађу већ шест, односно четири дана испред Дома Народне скупштине, и одлучили су да организују миран и ненасилан протест подршке стајањем и ћутањем, уз поштовање физичке дистанце од два метра.

Прва четири од пет захтева које су изнели Бошко Обрадовић и Иван Костић су врло једноставни за испунити, јер представљају поштовање Устава Републике Србије. Пети захтев, који се тиче одлагања антиуставних, антидемократских и здравствено небезбедних избора, је такође нешто најнормалније што се тражи јер су избори одложени и у другим европским државама попут Русије, Пољске и Северне Македоније.

Бошко Обрадовић и Иван Костић, пре свега синови, очеви и браћа, подносе личну жртву како би Србија постала нормална и демократска држава и прави је тренутак да сви покажемо да та жртва није узалудна.

 

Инфослужба Двери