Српски Покрет Двери - Лого
Search

Шуле, Кена и Јешић не представљају више ништа у ДС, али је зато владајући режим веома заинтересован за њихове услуге.

Режимски медији већ данима дају огроман простор бившем руководству ДС на челу са Шутановцем, Јешићем и Балшом Божовићем. Актуелни режим као да још увек не може да преболи што Гордана Чомић није победила на унутарстраначким изборима у ДС, па бивше руководство има више простора у медијима него било ко из актуелног врха ДС.

Посебно је карактеристично да Балша Божовић сваки дан добија нови интервју, док Зоран Лутовац као председник ДС не може нигде да гостује, као и други лидери Савеза за Србију. Шта се крије иза ове напрасне благонаклоности медија према једном делу опозиције, и то баш бившем руководству ДС? Једино логично објашњење је да оно што они већ дуже време од како су изгубили на унутарстраначким изборима раде иде директно на корист владајућем режиму. 

Посебно је смешно када Шутановац или Балша Божовић говоре у име ДС или Савеза за Србију а не налазе се нити на једној функцији са које би могли да говоре у име ДС или СзС. Српски покрет Двери остаје веран програмској платформи СЗС у 30 тачака и нећемо насести на провокације и било какве сукобе унутар опозиције јер то може да одговара само Вучићевом режиму. Време ће убрзо показати за кога ради друштво из старог руководства ДС које је упропастило ову странку и сада жели поново да је преузме и заустави обнову уједињене ДС која је започела са новим и некомпромитованим људима на њеном челу.

Двери имају врло коректну сарадњу са ДС и њеним председником Зораном Лутовцем, како на нивоу два председника, тако и на нивоу градских и општинских одбора широм Србије. То око чега се ми не слажемо добро знамо и различита мишљења су нормална у демократском поретку. Али, ми данас живимо у ненормалном политичком систему под овим режимом и зато смо заједно у овој борби до смене актуелне власти – да бисмо онда једног дана у нормалној демократској атмосфери дебатовали о свему. То разуме и подржава сваки прави демократа, сем оних који очито имају неке друге личне интересе које су ставили испред општих.

Двери се више неће оглашавати о члановима бившег руководства ДС који константно у режимским медијима нападају Двери, Савез, бојкот Скупштине и бојкот избора. Нека свако ради свој посао. Ми нећемо да радујемо режимске медије препуцавањима у опозицији.

 

Инфо служба Двери

(фото: Твитер / Телеграф, Немања Панчић)

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: