Dveri: Radnici Goše kucaju na otvorena vrata Ministarstva privrede?

Umesto da najozbiljnije razmotri probleme radnika „Goše“ i još jednom istakne žaljenje zbog izgubljenog života jednog od njih, Ministarstvo privrede započinje rat saopštenjima sa radnicima koji su došli u Beograd da iskažu svoj bunt i nađu rešenje za problem za koji nisu krivi.


Ministar privrede tvrdi da su njegova vrata otvorena, iako tokom jučerašnjeg protesta radnici nisu uspeli da razgovaraju ni sa kim od nadležnih za rešavanje nagomilanih problema radnika.


Ne radi se o povećanju plata ili boljim uslovima rada, već o elementarnom preživljavanju.


Ministarstvo privrede saopštava u ime države da je učinjeno sve što je u njenoj moći. To ne znači da je za radnike učinjeno dovoljno, već da je država nedovoljno moćna i nedovoljno zainteresovana da obezbedi radnicima minimum uslova za dostojanstven rad i život. 


Pitamo ministra da li je uopšte pomislio da se sastane sa ministrima finansija i rada i pokaže spremnost da reši probleme, ne samo radnika Goše, već i svih ostalih koji će mu uskoro doći na ta ista vrata, za koja tvrdi da su otvorena za radnike Goše?


Ministarstvo privrede besramno izjavljuje da je novcem iz budžeta radnicima regulisano zdravstveno osiguranje samo još mesec dana, a pravo pitanje je koliko je iz tog istog državnog budžeta uplaćeno subvencija stranim investitorima?  


Katastrofalnom politikom i pljačkaškom privatizacijom radnici u Srbiji su zajedno sa državom dovedeni do prosjačkog štapa, a da za to niko nije odgovarao. Borba protiv kriminala i dalje služi samo za predizborni program SNS-a.


Jedna od parola na protestu „Svi smo mi GOŠA“  poslednje je upozorenje režimu da može da očekuje daleko brojnije i učestalije proteste, jer je došlo vreme da se polože računi, da se radnicima otvoreno kaže da ih je država prodala u jeftinu i obespravljenu radnu snagu multinacionalnim kompanijama i da nema rešenje ne samo za Gošu, već ni za ER Srbiju, Fiat, Juru i mnoge druge kompanije kojima je režim poklonio ogroman novac građana Srbije.


Dveri će i ubuduće biti uz radnike koji se bore za svoja elementarna prava i isticati da je jedini spas u oživljavanju domaće proizvodnje i očuvanju domaćih resursa, naročito prirodnih bogatstava u domaćim rukama. Napade režima, laži i podmetanja doživljavamo kao potvrdu da smo na pravoj strani i na pravom putu.


Izjava radnika Goše: (Danas.rs) „Evo,ja radnik Goše, izvinjavam se građanima Srbije


Info služba Srpskog pokreta Dveri